Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Magyar nyelv és irodalom -...

Magyar nyelv és irodalom - könyvtáros tanár szakpárral mennyire nehéz elhelyezkedni tanárként?

Figyelt kérdés

Nem égetően sürgős kérdés, még nem vagyok a végzés közelében.

Igazából a késdobálóként emlegetett helyek elkerülésén kívül nincs különösebb preferenciám. Általános iskola is oké, középiskola is.

jan. 29. 21:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem keresett ez a szakpár szerencsével el lehet helyezkedni. Amúgy a magyar meglehetősen húzós szak.
jan. 29. 23:41
 2/3 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy a magyar milyen, azon vagyok. A másik szakomat akarom cserélni könyvtárosra. Csak érdekel, hogy mennyire lesz húzós az elhelyezkedés.

Illetve amúgy azelől az opció elől sem zárkózom el, hogy középiskolai kollégiumban nevelőtanár legyek.

jan. 30. 00:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Elhelyezkedni el lehet, csak kérdés hogy milyen feltételekkel. Én földrajz-könyvtár szakosként végeztem, tehát még kevesebb óraszámmal. Kaptam állást, de végig én tartottam az 5.-6. osztálynak természetismeret órákat, és hosszabb ideig kellett a fizika és biológia órákat is megtartanom. Folyton bent kellett maradnom estig felügyelni, és napközizni, pedig a szakos óráimmal, és a könyvtár nyitvatartásával már eleve több jött ki mint az óraszámom. És az ünnepségeket, programokat (okt. 23, márc 15 stb.) folyton velem szerveztették le, mert úgyse tanítok. Már nagyon elegem lett belőle, szóval most könyvtárban dolgozom, kevesebb bérért, órákat adok földrajzból, és szeretném átképezni magam. Tehát lehet vele munkát kapni, de jobban jársz, ha inkább 24 órában tanítasz magyart, és nem könyvtározol.
febr. 1. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!