Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Pontszámítás egyetemre szakirá...

Pontszámítás egyetemre szakirányú továbbképzés esetén?

Figyelt kérdés

Sziasztok egy középiskolában tanulok vegyész technikusnak. Megprobaltam utána járni a pontszámítás rendszerének es remelem sikerült jól értelmeznem a dolgokat. Szakirányuan szeretnék továbbtanulni tehát a technikusi vizsgámból lehet emelt szintű érettségi vizsga pontokat számolni ha az legalább négyesre sikerül. Nekem az lenne a kérdésem hogy mivan akkor ha ez a vizsga csak hármasra sikerül? Ilyenkor ugye nem számíthato belőle érettségi pont. De ettől függetlenül teljesítettem az egyetem követelményeit azt hogy emelt szintű érettségi vizsga kell,tehát attol függetlenül hogy ez csak hármas és nem négyes az eredményem ez ugyanugy emelt szintű érettséginek felel meg ugye? Csak nem számítható belőle pont. Ez esetben 32 többletpont adható legjobb tudomasom szerint. Kell még a szakomra egy emelt szintű érettségi ezt biológiából csinálom meg. Az lenne a kerdésem ha nekem a technikusi vizsgám csak hármas ez ugyanugy emelt szintű érettséginek számit csak annyi van hogy nem számítható belőle pont csak a 32 tobbletpontot kapom meg érte ugye?

Tehát pl a középszintü érettségi pontszámaim összege az emelt biosz érettségimmel 150 pont. Akkor én ezt tudom duplázni plusz ugye az emelt biosz után kapok 50 többletpontot. Tehát ezek alapján 150×2=300 pont+50 többletpont+32 többletpont a technikusi vizsgám után ez azt jelenti hogy 382 pontom van ha duplázással számolom a pontjaimat? Válaszokat előre is köszönöm,egy pánikoló felvételiző😅

Es bocsi hogy ilyen hosszu lett.

ma 18:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Melyik egyetemre szeretnél menni?
ma 18:40
 2/10 A kérdező kommentje:
Debreceni egyetemre gyógyszerész szakra
ma 18:46
 3/10 anonim ***** válasza:
Írd le, mi mennyi pont lett. Kémia meg a biosz lett összesen 150 pont? Vagy minden együtt?
ma 19:57
 4/10 anonim ***** válasza:
Mert a két kötelező tárgyad a kémia meg a biosz, így azoknak kéne az eredménye. Hány százalék?
ma 20:01
 5/10 A kérdező kommentje:
Bioszom 80%. En kémiából nem emeltezek nekem azt mondta a sulim hogy a májusban lévő technikusi vizsgám beszámit egy emeltnek a debreceni egyetem oldalán is ez van,es a pontkalkulátor is elfogadta így:Biológia és kémia vagy fizika vagy vegyipari ismeretek vagy vegyész ismeretek.azt nem tudom ha a technikusim nem negyes lesz hanem rosszabb akkor is emelt szintű érettséginek veszik e csak ugye nem szamítható belole pont. Csak plusz 32 tobbletpont kaphato. Kozepek: magyar 80% nemet:73% matek:61% tori: 71%
ma 20:17
 6/10 A kérdező kommentje:
Van tőlük egy tájékoztato lapom amit kaptam,arra is ez van írva.
ma 20:20
 7/10 anonim ***** válasza:

Két emelt kell, ha a biosz emelted 80%, akkor az 160 pont, plusz ha sikerül a kémia mondjuk egy 60%-ra az 140, erre jön rá az 50 pont emelt.

Így: 350

De ha rosszabb lesz mint négyes, akkor nem számíthatod bele a pontjaidba, csak a 32 pontot.

Így: szükséged lesz egy emeltre kémiából, de ha négyes lesz akkor nem kell külön emeltezni belőle.

ma 21:36
 8/10 A kérdező kommentje:
Es ha a technikusim rosszabb lesz mint negyes attol fuggetlenul emelt erettseginek szamit? Elismerik emeltnek?Es akkor mondjuk tanulmanyi pontokbol majd kiszamitjak a pontokat
ma 21:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Elismerik emeltnek, de nem számít pontnak. Duplázás kizárva. Ha úgy megvan közel 380 pontod, akkor esélyes, hogy felvesznek. Ha annál kevesebb, akkor megkell majd erőltetned magad és egy négyest kihozni belőle. Másik lehetőség, neki ugrassz a tanulásnak és májusban emeltezel kémiából, de az nehezebb lesz. Főleg egyedül felkészülni.
ma 22:02
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm a segítséget
ma 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!