Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A szakirányú továbbképzés...

A szakirányú továbbképzés mennyivel más, mint egy alap/mesterszak?

Figyelt kérdés
Ide ugye nem is a felvin kell jelentkezni a hagyományos felvételi eljárásban, hanem e-mailben és augusztus vége a határidő

aug. 26. 04:11
 1/9 anonim ***** válasza:
21%
Gyengébb képzés, mint egy rendes mesterszak, és a diploma is használhatatlanabb. Az önéletrajzodba se tudod rendesen beírni, mert ilyen nem létezik a bolognai rendszerben.
aug. 26. 06:03
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

1, nekem több szakirányúm van,mind benne van az önéletrajzomban.

Kérdező, a szakirányú diplomára épül, és szűkebb területet fog az, mint az alapképzés vagy mester.

Nekem van egy gyp alapom, amiben ugyan volt olyan tárgy, hogy foglalkozasi rehab, elemi rehab vagy shf gyógyped, az heti pár óra csupán. A szakirányú továbbképzés csak adott területtel foglalkozik

aug. 26. 06:16
 3/9 nikica88 ***** válasza:
A szakirányú továbbképzés a már meglévő alap vagy mesterképzésre épül, azon belül egy kisebb terület részletesebb ismeretét nyújtja. Vannak olyan szakirányú továbbképzések is, amikhez bármilyen alapszak megfelelő bemeneti követelményként, azok ilyen általánosabb dolgok, hogyha a sima alapszakkal nem találsz megfelelő állást, vagy szeretnél tovább specializálódni.
aug. 26. 20:27
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen, ezt tudom. De mindenképp felvesznek, ha jelentkezek? Felvételi, pontszámítás nincs. Nagy az esélye, hogy az elegendő jelentkező hiányában nem indul el? Lazábban veszik a bejárást, mint alapszakon? Vagy itt is van, hogy ha x órát hiányzok, akkor megtagadják az aláírást?
aug. 26. 21:52
 5/9 nikica88 ***** válasza:
Nem veszik lazán a bejárást, az órák legalább 70%-án részt kell venni. Attól, hogy ezek fizetősek, ugyanúgy van valamilyen felvételi, általában motivációs levél és elbeszélgetés, de van ahol portfólió vagy konkrét teszt is van, esetleg szakmai CV-t kérnek. Általánosságban nem lehet jobban megválaszolni, tudni kellene a konkrét egyetemet és szakirányút, ami érdekel.
aug. 27. 13:55
 6/9 A kérdező kommentje:
Az egyetem oldalán azt írják, hogy nincs felvételi.
aug. 27. 15:58
 7/9 nikica88 ***** válasza:
Nem ismerem az összes egyetemet, én MOME és ELTE BTK-ról tudok csak nyilatkozni. Ott van felvételi. Nem tudom, hogy mi alapján szűrnek, hha nincs, mert ezekre ált. csak 5-20 főt vesznek fel, és el tudom képzelni, hogy egy jó szakirányúra azért többen is jelentkeznek. Max ha nem olyan népszerű, akkor azért nincs, automatikusan mki mehet..
aug. 27. 22:55
 8/9 A kérdező kommentje:

Sokan jelentkeznének? Én inkább attól tartok, hogy nincs jelentkező és nem indul.

Mesterszakon is összesen csak 2-en voltunk.

aug. 27. 23:40
 9/9 nikica88 ***** válasza:
Passz, az én mesterszakjaimon dupla-tripla túljelentkezés van, de ez intézmény és szakfüggő. Viszont ha tetszik ez a szakirányú, amit kinéztél, akkor mindenképp jelentkezz, nem veszíthetsz semmit:)
aug. 28. 01:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!