Önköltséges hallgatóként elvégezhető az egyetem kevesebb félév alatt, illetve ha több kreditet veszek fel, mint 30 akkor azt félévenként a tandíjon felül ki kell fizetni?
Figyelt kérdés
ma 13:10
1/2 anonim válasza:
Elvégezhető, rövidíthető a képzés valóban; és alapvetően sehol nem kell 30 kredit felett fizetni, a 30 csak az ajánlás szokott lenni, fel lehet venni többet is. Azért a tanulmányi szabályzatokban próbálj utánanézni, hogy biztosan nincs-e valamely felső határ, amely fölött már fizetni kell, de én még csak olyannal találkoztam, ahol a komplett szakra előírt, mondjuk többszáz kreditet csak pl. 10%-kal lehetett legfeljebb meghaladni, afölött pedig kreditenként x eFt-ot kell fizetni, de ezt sem félévente, hanem az abszolutóriumkor szokás ellenőrizni.
2/2 anonim válasza:
Az elso jol irja. Osszessegeben +10%-al lepheted tul a krediteket, afolott kemenyen kell fizetni a vegzes elott. Egy felevben altalaban barmennyi kreditet felvehetsz (ill. amennyit az egyetemed a szabalyzatban engedelyez, ez mindenhol eltero). Pl. nalunk (ELTE BTK-n) az elozetes kurzusjelentkezes soran 45 kreditet lehet felvenni, de aztan a versenyjelentkezes soran annyit veszel meg melle amennyit csak akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!