Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen az államisok együtt...

Egyetemen az államisok együtt tanulnak az önköltségesekkel? Van olyan óra, ahol nem csak egy szak van, hanem például ugyna az a tantárgy és egybe tartják? (levelező)

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy ők akkor igazából együtt tanulnak velünk?

A másik kérdés, meg hogy például van egy műszaki szak és egy közgazdásznak is van ugyan olyan, akkor azt egyben tartják?

jan. 22. 12:34
 1/6 A kérdező kommentje:
Levelezőn, nagyon sok az idősebb?
jan. 22. 12:35
 2/6 anonim ***** válasza:
92%
A támogatott vagy fizetős státusz nem mérvadó. Tehát együtt, igen és a tanárok sem tudják ki a támogatott és ki a fizetős, a követelmény is ugyan az. Az oktatás karon belül szakokra lebontva zajlik. Levelezőn jellemzően már az idősebb korosztály van, akik dolgoznak.
jan. 22. 12:59
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, együtt tanulunk. Ha nem kerül szóba, akkor sem mi, sem pedig a tanárok nem tudják, hogy ki milyen finanszírozási formában tanul. Nem mintha lenne köze hozzá bárkinek is.

Miből gondolod egyáltalán, hogy aki pl államin van, az jogosult több, vagy külön órára, szemben azzal aki maga fizeti az egészet? A követelmény nappalin, levelezőn, önköltségesen, és államin ugyanaz. Olyan nincs, hogy nem. A tanárok ráadásul magasról szarnak arra, hogy neked milyen az anyagi helyzeted, hány gyereked van otthon, milyen a munkahelyed, stb. A hallgató az hallgató, az elvárás meg elvárás. Azért mert valaki államin van még nem fogják alaposabban leadni neki az anyagot. A te döntésed bejársz-e, mikor és mennyit. Bár szerintem, ha önköltséges vagy, akkor eléggé motiválhat a kiadott pénz arra, hogy igénybe vedd végül is a szolgáltatást, amire kiadsz félévente több százezer forintot. Legalábbis én így vagyok vele.

jan. 22. 15:47
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Levelezőn pedig nálunk vegyes a banda. Van aki második diplomáját csinálja, és közel 60 éves, de van 19 éves is, akit nem támogatnak a szülei, így muszáj munka mellett tanulnia, mert nem akar örökre boltban dolgozni például. De nagyon vegyesek vagyunk, 19-58 évesig mindenféle korosztály van nálunk.

És igen, tarthatják egyben az órákat. Pl nálunk jogon van olyan tárgy, hogy jogi alaptan, és azon vannak igazságügyisek, jogászok, asszisztensek, szociális szakosok, stb. És vagyunk a teremben 90-en.

Műszaki szakokon van pl olyan, hogy Matek I. és oda meg lehet megy az összes mérnök szakos, közgazdász, infós, stb. Persze, csak ha van olyan terem, ahová ennyi ember befér. Ha nincs, akkor karonként külön szedik a tárgyat.

jan. 22. 15:53
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül a tanulmányi osztályon dolgozók tudják, hogy ki az állami és ki az önköltséges, ha te magad nem mondod el senkinek.

Nálunk a külön szakoknak külön tartják ugyanazonat a tantárgyakat. A fakultatív tantárgyaknál lehet egybe vannak vonva.

jan. 22. 17:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Maximum a beiratkozáson láthatod, mert aki fizetősön tanul kap egy "szerződéses"szerű papírt. (Én ott láttam 1-2 embernél ilyet, lehet más egyetemen nem a beiratkozáson adnak)

Ha nem gyakorlati óra, hanem elméleti, nálunk legalábbis nagyon sok ilyen óra összevont. (Közgazdaságtan stb)

jan. 25. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!