Hogy sikerült túlélned az iskolai bántalmazást?
Nálam középiskolában nem volt bántalmazás. A bántalmazás (többnyire szóbeli) általános iskolában volt.
Befelé fordultam, a tananyag, a könyvek és a kézimunkám felé.
A mai világban a 12-15 évesek gyerekek, 16-18 évesek kiskamaszok, 19-21 évesek tipikus kamaszok; utána kezdenek el felnőni.
MÓDUSZ-t írtam!
Hát, nehezen, attól függ, hogy milyen és mikor durvul el. Nálam egészen tűrhető volt, majd kb utolsó év előtt, vagy az utolsó évben durvult el, akkor már csak az lebegett a szemem előtt, hogy nem sok van hátra.
Volt saját társaságom, igaz azon belül se lehettem önmagam igazán, hobbijaim, céljaim, meg önmagában én elhittem, hogy ezt érdemlem és ez így normális. Ma már ezt egyáltalán nem így látom természetesen, de kikerültem abból a közegből és felgyógyultam ebből.
Nem tudom mit javasolnék az akkori önmagamnak mai fejjel. Igazából csak szeretném ha úgy látná magát, mint most én őt, mert akkor tudná, hogy teljesen alaptalanok volt az, ahogy mások látták és ahogy ő látta magát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!