Széchenyi programtervező informatikus vagy ELTE programtervező informatikus?
Előnyökre, hátrányokra vagyok kíváncsi elsősorban.
Tudom hogy Győr és Pest rengeteg szempontból összehasonlíthatatlan, én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy nagy hátrány lenne e a Széchenyire mennem.
Összességében előnyösebb lenne nekem Győr lakhatási, utazási és pénzügyi szempontokból, de ha annyival jobb lehetőségeim lennének az ELTE-n, akkor lehet oda megyek. Csak félek hogy túl nehéz lesz, illetve a pontjaim is épp elegek lesznek.
Győrben ettől nem kell félnem, a tavalyi ponthatár alapján oda simán felvesznek. Illetve a vidéki élet is jobban vonz összességében, plusz fontos szempont még a közösségi élet is.
Tudom hogy a programozói pályán nagyon fontos a szorgalom, részemről azzal nem lesz gond. Szóval így az lenne a kérdésem, hogy ha meg van a szorgalmam, akkor elég gyengébb egyetemre menni, vagy mindenképp válasszam az erősebbet?
Még valami. Magát a szakot sem ajánlom, ha nem tudsz elég pontot összegyűjteni mondjuk az ELTE-re. A szak teli van matekkal és programozással. Nem magyarázzák el szájbarágósan. A vizsgák sokszor köszönő viszonyban sincsenek az órán leadottakkal.
Én amúgy Veszprémben tanultam, de ott is hagytam a fenébe.
Na, nekem meg több Elte cimborám van és tök fölösleges szopatások/beadandók meg stb van, ami semmi mást nem szolgál, csak hogy kibukjon a nagyrésze.
Én az Eszterházyn végeztem, nem bántam meg. Tök normális csapat van és nem szopatnak szarrá és semmivel nincs kevesebb oktatás.
5.
Miben lenne más liga?
Nálatok talán nem OOP van?
Hagyjuk már...
6. Az is egy szint, amikor valaki már azt se tudja, hogy mit nem tud.
Nézd én ezen egyetemek egyikére se jártam (ezeknél sokkal erősebb egyetemekről van az MSc-m is és a PhD-m is), de még kívülállóként is teljesen egyértelmű, hogy a két intézmény nem egy ligában játszik. Az Eszterházyn (sokkal) gyengébb a diákanyag, emiatt még ha a tanterv 100%-ban megegyezne, akkor sem lehetne ugyanazt megkövetelni. Nyilvánvalóan a tudományos tevékenység, publikációs output sem egy liga. Biztos vagyok benne, hogy vannak tehetséges oktatók az Eszterházyn is, és tehetségtelenek az ELTE-n is, de NAGY ÁTLAGBAN az erősebb egyetemeknek jobb oktatóik és jobb kutatóik vannak. => Szerintem teljesen értelmetlen ezeket tagadni, egy ELTE-s sem fogja a mellét verni, hogy márpedig az ELTE van olyan jó, mint az MIT vagy a Stanford, mert nem.
Ez nem jelenti a te leértékelésedet -- lehet, hogy nagyon jó szakember vagy, mert odafigyeltél az órákon, és pluszban agyon képezted magadat szakkönyvekből, courseráról stb. (és ez el is várható amúgy).
De pályaválasztásnál az tényállás, hogy az Eszterházy nem egy liga az ELTE-vel, ahogyan az ELTE sem egy liga egy MIT-val (ha van valakinek lehetősége, akkor nyilván az MIT-ra megy az ELTE helyett) stb. Nincs ezen mit szégyellni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!