Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire jogos, ha szerénykedé...

Mennyire jogos, ha szerénykedés miatt nem kaptam meg egy díjat?

Figyelt kérdés

Amikor a tanáraim többször kifejtették, hogy szerintük alkalmas lennék rá az OKTV-helyezésiemmel, versenyeredményeimmel, meg azzal, hogy négy éven át kitűnő tanuló voltam, akkor én rendszerint próbáltam úgy tenni, mintha szerény lennék és bizonygattam, hogy szerintem nem vagyok én arra annyira alkalmas stb.

Aztán végül nem is kaptam meg.

Elég dühös vagyok, mert tudtam, hogy megérdemelném, de ezt mégsem mondhattam ki, mint valami egoista majom.

Mit gondoltok?

tegnap 22:14
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Azt gondolom, hogy nem szokás megkérdezni, kérsz-e egy díjat. Azt adják...
tegnap 22:26
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
Milyen díjról van szó?
tegnap 22:34
 3/8 anonim ***** válasza:
68%
Álszerénykedés vagy önbizalomhiány miatt valószínűbb.
tegnap 22:52
 4/8 A kérdező kommentje:

#3.

Az önbizalomhiány tudtommal nem egy betegség. Attól még senki nem gyógyult ki belőle, hogy még jobban odab@sztak az önbizalmának! A mérgezést még több méreggel gyógyítod... Önbizalomhiányos vagyok, igen.

Mindenki álszerény! A társadalmi normák elvárják, hogy alulértékeld magad, mert különben egoistának, nárcisztikusnak és beképzeltnek bélyegeznek!

tegnap 22:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ez a kérdés nem az álszerénységed mutatja.
tegnap 23:00
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűbbnek tűnik hogy másnak ítélték oda mert több mindent tudott felmutatni, nem szokás csak azért mást díjazottat keresni mert az eredeti szerénykedett.

Amúgy meg ne légy hülye, ha megdicsérned ne ez legyen az automatikus reakciód hogy jaj meg se érdemlem. Pl lehet azt mondani hogy köszönöm hogy így gondolja, igyekeztem minél többet kihozni magamból. Most még hagyján suliban, de ha elkezdesz majd dolgozni ezt a hozzáállást felejts el, mert nem jutsz előre.

"Mindenki álszerény! A társadalmi normák elvárják, hogy alulértékeld magad, mert különben egoistának, nárcisztikusnak és beképzeltnek bélyegeznek!" - Nem ez a két véglet van illetve ne magadból indulj ki, a többség inkább értékeli felül magát. Még mindig egészségesebb, mint ez a bocs hogy élek mentalitás.

tegnap 23:31
 7/8 1112 ***** válasza:
Ez a díj aműgy olyan,hogy több diák is megkapja egyszerre,akár pl 5-6 embert is kiválasztanak év végén, vagy csak csak egyet kiemelnek közülük, a bedobált névjelöltek közül?
tegnap 23:33
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Jó hülye vagy, fiam.

Ha csak simán az tmondod, hogy "köszönöm" akkor az nem tesz önteltté.

Te konkrétan elutasítottad a dolgot. Ez alapján ha neked adnák, akkor akaratod ellenére tennének. Azt meg ki akarja?

Meglepő módon nem csak álszerények és beképzelt majmok léteznek a világon. Léteznek normális emberek is.

Te az írásod alapján közelebb állsz a beképzelt majomhoz. Oké, tény, némi álszerénység is van. De a beképzeltségnél sokkal jobban utálják az emberek a hazugokat.

tegnap 23:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!