Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Semmelweis vagy Debreceni...

Semmelweis vagy Debreceni Egyetem ÁOK?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Most felvételizek egyetemre és nagyon sokat gondolkodok azon, hogy melyik ÁOK-ot jelöljem az első helyre.

Helyileg a debreceni lenne számomra közelebb (kb 45 km-re), viszont úgy érzem, hogy Semmelweis Ignác hazájában a legnagyobb megtiszteltetés, ha az Ő nevén működő Egyetemen végzi el valaki az orvosit.

Ezen személyes véleményemen kívül szeretném meghallgatni a ti véleményeteket is. Esetleg vannak itt olyanok akik az említett 2 Egyetem ÁOK -ján végeztek? Meghallgatnám a tapasztalaitokat az egyetemi élettel, oktatókkal kapcsolatban. Köszönöm előre. :)

tegnap 22:39
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Ausztria!
tegnap 23:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerintem hülyeség, amivel érvelsz. Szegeden Szent-Györgyi Albertrőo van elnevezve az orvostudományi kar, akkor őt kevésbé tiszteled? Ő is eléggé hozzájárult az egészségügyhöz a C-vitaminjával.

De hogy reflektáljak a kérdésre is: nincs nagy különbség itthon az orvosi egyetemek színvonala között. Feltételezem, támogatnak a szüleid anyagilag és kénytelen is lesznek még legalább 6 évig, mert dolgozni nem fogsz tudni. Pesten kb akkor van esélyed koleszba kerülni, ha a legmagasabb pontszámok egyikével kerültél be, jóval 460 fölött, másként vagy be se jutsz, vagy maradnak a lepusztult kollégiumok. Albérlet meg alsóhangon 150 rezsivel egy szoba a belvárosban (ne azzal érvelj, hogy néztél csoportokat és van 100-ért is, mert most igen, de ezek nyárra megtöbbszöröződnek). És gondolom anyádéknak se mindegy, hogy kell e fizetned lakhatást vagy lehetsz bejárós, mert hogy orvosi mellett nem fogsz tudni dolgozni, az olyan biztos, minthogy én ezt a választ gépelem neked. A debreceni diplomával sem leszel kevesebb.

ma 08:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Albertről*
ma 08:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is mindegy melyik orvosi, mindhol magasszínvonalú, kiváló a képzés, és ugyanazt a diplomát adja.

Itt a nagy kérdés:

Mennyire vagy önálló. És mennyire is akarsz az lenni.

Tudnak támogatni a szüleid cirka 6 évig, ha elköltözöl pl.a fővárosba, ahol ha nem kapsz a koliba férőhelyet, és csak háromszor annyiért tudsz albérletet kivenni, mint pl.Debrecenben? Dolgozni kb lehetetlen az első 3 évben. Plusz ugye jön még a megélhetéssel kapcsolatos kiadások fedezése…

Továbbá nem beszélve arról, hogy koliban lakni, tanulni .. na hát az is megérne egy külön tartalmat.. mert az azért nehezítettebb pálya. Ki tudja,kivel kell együtt laknod, kihez kell alkalmazkodnod, hogy tudsz pihenni stb.mindezt az egyik legnehezebb egyetem mellett.

Illetve azt mérlegeld, hol tudod elképzelni leginkább az életedet, mert a legmeghatározóbb 6 éved következik, életreszóló barátságokkal,szerelmekkel és arra is gondolj, hogy mennyire fog hiányozni a családod, barátaid, mert a heti hazajárkálásra egy idő után nem lesz idő.

Röviden: személy szerint a lakóhelyhez közeli orvosinak látom értelmét, én így választottam:)

De ezt persze mindenki maga döntse el, priorizáljon és mérlegeljen, mert min.6évre szól a döntés!

Sok sikert a felvételihez!

ma 08:54
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"Helyileg a debreceni lenne számomra közelebb (kb 45 km-re)"

Akkor DE

ma 09:12
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket, igazatok van. Talán a kolihoz annyi előnyöm lenne, hogy félárva vagyok, de akkor is a lakóhelyhez közelebbi ideálisabbnak és könyebbnek hangzik így átgondolva.
ma 09:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Fél árvaként megkapod a havi 70 ezres árvaságit is. Azt legalább nem albira kell költeni, hanem tudod ételre. Kevesebb anyagi teher marad az életben lévő szülődre.
ma 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!