Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért kell ilyen dolgozatokat...

Miért kell ilyen dolgozatokat íratni németből, ha sem érettségin, sem nyelvvizsgán nincs ilyen feladat? Baj, ha nem megy?

Figyelt kérdés

Lyukas szöveg, amiben random ki kell egészíteni dolgokat, úgy, hogy NINCSENEK megadva lehetőségek. Néha szókincs, néha nyelvtan, néha nyelvhelyesség stb.

Tök jó vagyok Grammatikból, amennyiben olyan a feladat, hogy formáljam át valamilyen szerkezettel, egészítsem ki a melléknevet a megfelelő végződéssel stb. Remek vagyok schriftliche Kommunikationban, tudom is a megtanult nyelvtant alkalmazni az általam ismert szókinccsel. Tudok beszélni is, ott is tudom alkalmazni a nyelvtant.

De b@sszus: az ilyen dolgozatokat szívből rühellem... Soha nem értem a mondatot lyukason, meg eszembe nem jut, hogy mi a frászt kellene oda írni.

Mi értelme???

Érettségin is vannak lehetőségek megadva. Nyelvvizsgán meg lyukas szöveg sincs.

Szerintetek probléma, ha nem megy?? Mikor fogom ezt alkalmazni, amikor külföldi egyetemen tanulok, külföldi cégnél dolgozom, külföldi barátokkal beszélgetek, intézem a nyaralásom költségeit stb.??

tegnap 20:21
 1/3 A kérdező kommentje:
Pontosabban nem is, ha van lyukas szöveg nyelvvizsgán, az szövegértés/hallásértés, az meg teljesen más, mint forrás nélkül az egészet.
tegnap 20:23
 2/3 A kérdező kommentje:
Ja, amúgy a kínaitanárnak is ez a mániája... Azzal is mindig ilyen dolgozatokat írunk.
tegnap 20:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Az nem igaz, hogy nyelvvizsgán nem szokott lenni ilyen feladat, a nevesebb nyelvvizsgáknál általában van. Olyanokra gondolok, amit az adott ország àllít ki. (Pl. olasz nyelvvizsga-Olaszorazág, német nyelvvizsga-Németország stb.)

De tudom én is milyen nehéz, állandóan ezzel szenvedtem a nyelvfejlesztéses órákon. (Nyelvszakos voltam.) Természetesen sosem kellett azóta lyukas szövegeket kiegészítenem.

ma 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!