Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen elfogadó iskolát...

Ladygaga2 kérdése:

Milyen elfogadó iskolát ajánlotok?

Figyelt kérdés

Sziasztok, én felvidéki (non binary, születési nemem férfi) vagyok, iskolát szeretnék váltani, egy magyar iskolába szeretnék járni. Kell valamilyen különbözeti vizsgát tennem?

Szeretnék egy elfogadóbb, vidámabb, jobb közösség része lenni, mivel a jelenlegi iskolám egyáltalán nem ilyen. Illetve lenne még egy kérdésem, a töri és matek érettségi mindenhol követelmény, ugye?

Legalább az egyikre lenne mód, hogy kiváltsam egy másik tantárgy érettségijével?

A matematika távol áll tőlem, a töri is, abból a szempontból, hogy csak szlovák törit tanultam, de ez közel nem akkora ugródeszka mint a matek. Ha ezen múlna, én megtanulom a magyar törit, csak a matek nem tetszetős, illetve kb heti 2 matekom van... nem lenne számomra kivitelezhető (természetesen végső esetben ez sem hátráltatna meg a döntésemtől).

Nagyon szépen kérlek titeket, hogy ha tudtok segíteni, tanácsokat, tippeket adni, nagyon megköszönném!! (Szeretném már a 2. félévet az új suliban kezdeni, remélem összejön😄)

További szép estét, és jó éjszakát!😄

jan. 13. 20:11
 1/6 A kérdező kommentje:
Annyit hozzá tennék, hogy gimnáziumok érdekelnének
jan. 14. 00:16
 2/6 anonim ***** válasza:
82%

Azért nem tudom mennyire ismered itt a helyzetet, de a magyar kormány nyíltan elítéli az lmbtq témákat és az iskolában tabu a téma. Még a tanárt büntetik, ha esetleg felmeri hozni…Nem ajánlom ide jönni, bár a fiatalabbak nyitottabbak, de mégse annyira mint pl nyugaton. Itt nem fogsz elfogadásra lelni sajnos.

Egyébkért miért kell kiemelni hogy non-binary vagy? Az emberi értékek nem csak ebből állnak.

Iskoláknál informálódj van-e hely egyáltalán hogy átvegyenek.

jan. 14. 20:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem vagyok tagja az lmbtq-nak, nem vonzódom a saját nememhez, de lányokhoz sem. Érzelmileg csak baráti szinten vannak érzelmeim, de sem romantikusan, sem szexuálisan nem vonzódom senkihez, ezt takarná a non binary, így rám nem lenne érvényes a társadalom által besorolt "heteroszexuális" vagy "homoszexuális" irányultság, ahogyan azt te is feltételezted rólam. Ezek bináris nemi rendszerekre alapulnak illetve használandóak, így elsősorban a férfi-nő, illetve azonos nemű emberek közötti vonzalmakra utalnak. Valamint, igen képben vagyok a helyzettel, de mivel én nem tartozom bele a kategóriába, nincs mitől aggódnom, ezért volt fontos ezt megemlítenem. Az elfogadás ebben inkább öltözködési szinten lenne érvényes, például fekete körmök, 10-15 ezüst nyaklánc hordása, nem csak nyakon de nadrágok övbújtatójában, vagy rengeteg fül-piercingek és 1-2 orr, valamint nyelvpiercingekkel való rendelkezés, színes hajmelír, stb. Ezek megjelenésbeli részletek, amik nem kapcsolódnak össze szexualitással, mivel ezek tárgyak, nincs nemük, "ha használod, használod, ha nem akkor nem" alapon működnek.
jan. 14. 21:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Én a művészeti gimnáziumokat ajánlom, Jaschik pl elfogadó ilyen téren. De Magyarországon tényleg sok előítélettel fogsz találkozni. :/ Töri és matek érettségi pedig kötelező. Egyetlen lehetőség a matek vagy az idegen nyelv érettségi mentességre van, ezek is csak akkor, ha pedagógiai szakszolgálat ( vagy aki most illetékes, már nem tudom, nekem rég volt ) megállapítja, hogy súlyos diszkalkuliás vagy diszlexiás vagy. Ez pedig hosszú folyamat, és van, hogy indokolt esetben sem adják meg. Felmentést az kap, aki az alap dolgokat sem tudja.
jan. 14. 21:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Művészeti gimlket is néztem de ott mindegyikhez kiírták, hogy szakgimnázium. Feltételezem szakos órák is vannak, ezek milyenek? Bocsi nekem nincs ilyesmivel tapasztalatom és nem tudom, hogy mire számítsak. Ezekben lehet beoszt és kémiát tanulni? Én egészségügyi egyetemre készülök, itthon kitűnő tanuló vagyok, Magyarországon.. meglátjuk, hogy fog ez menni, AMENNYIBEN felvesznek valahová. Hát akkor valahogyan a minimum ponthatárt matekból meg kell szereznem, nekem itthon heti egy matekom van ami közel sincs versenyképes állapotban a magyar matekkal😭 na mind1 túlélem csak vegyenek fel és hagyjam el ezt a szutyok helyet
jan. 14. 21:34
 6/6 A kérdező kommentje:
bioszt* bocsi autocorrect
jan. 14. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!