Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A körzetes iskola ha családlát...

A körzetes iskola ha családlátogatással ellenőrzi az életvitelszerű tartózkodást, akkor azt mikor teszi?

Figyelt kérdés

A jelentkezési dátumhoz, a felvételi eredményének értesítési dátumához, a beiratkozás dátumához és az iskolakezdés dátumához képest szeretném tudni az életvitelszerű tartózkodás ellenőrzésének dátumát.

Tudom, hogy van egy kör a védőnővel, attól most tekintsünk el, tehát tegyük fel, hogy nincs igazolás a védőnőtől az életvitelszerű tartózkodásról.

Számomra az lenne logikus, ha a jelentkezés dátuma és a felvételi eredményének értesítési dátuma között lenne az ellenőrzés.

A jelentkezés dátuma előtt nem lehet.

A felvételi eredményének értesítési dátuma után furcsa lenne az ellenőrzés, mert az ellenőrzendő életvitelszerű ott tartózkodás feltétele a felvételnek, ha utólag ellenőriznék az életvitelszerű tartózkodást, akkor annak eredményétől függően lehet, hogy vissza kellene vonni a felvételi döntést, gondolom olyat nem csinálnak.

Van valakinek tapasztalata erről? Mikor ellenőriznek?

#körzetes általános iskola #életvitelszerű ott lakás ellenőrzése #általános iskola felvételi
ma 15:37
 1/2 anonim ***** válasza:
És ki csinálná ezt az ellenőrzést a körzetes iskolában? Nincs erre kapacitásuk, úgyhogy szerintem nem ellenőrzik. Vagy nem törődnek vele vagy a védőnői igazolás hiányára hivatkozva elutasítanak - persze fellebbezhetsz, akkor beszerzed a hiányzó igazolást. Szerintem.
ma 15:41
 2/2 A kérdező kommentje:
A védőnői igazolás hiányára hivatkozva nem utasíthatnak el. Ha nincs védőnői igazolás, akkor a következő lépés az, hogy az iskola (vagy a fenntartó) családlátogatással ellenőrzi az életvitelszerű ott tartózkodást.
ma 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!