Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hány alkalommal lehet elmenni...

Hány alkalommal lehet elmenni egy tárgyból vizsgázni az SZTE-n?

Figyelt kérdés
Tavaly előtti törvény szerint nincs már vizsgán felső határ

tegnap 14:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Így van, akármennyiszer mehetsz. De félévente csak 3-szor
tegnap 14:57
 2/4 A kérdező kommentje:
A hatodik vizsgaalkalmat is elhasználtam, az egyetem küldött egy emailt előtte, hogy megszünteti a jogviszonyom, ha nem sikerül. Úgyhogy nem értem hogy mi a helyzet
tegnap 15:10
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezz rá a TO-n, meg hivatkozd be a jogszabályt
tegnap 15:45
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A TVSZ 14.3 pontja szerint (29. oldal), ha 2013 után kezdtél, akkor legfeljebb 6-szor.

[link] u-szeged.hu/szabalyzatok/tanulmanyi-240430 (Ez a 2024 májusától hatályos szabályzat innen: [link] u-szeged.hu/szabalyzatok/szabalyzatok-kereses?searchStr=tvsz )

A pontos jogszabályt még nem találtam meg, csak egy ilyen cikket:

[link]

eduline.hu/felsooktatas/20221207_felsooktatasi_torveny_egyetemi_vizsgak

Itt viszont ez a két mondat kicsit gyanús nekem:

„Persze a hallgatói jogviszonyt továbbra is el lehet veszíteni - de már csak fegyelmi vagy anyagi okok miatt. Ilyen például […]. Illetve akkor is, ha nem teljesíti a hallgató az egyetem tanulmányi és vizsgaszabályzatban, illetve a tantervében rögzített kitételeket.”

Szóval nem lehet, hogy ez a törvény kicsit olyan, mint hogy nem kell kötelezően legyen nyelvvizsgád a diplomádhoz (az állam szerint), de ha az egyetem/vagy a szak gondolja, akkor megkövetelheti? Vagy mint az emelt szintű érettségi se követelmény, hogy felvegyenek egy egyetemre, de megnézem, hogy hogy megy valaki emelt nélkül orvosira. (Ezeknél is következetesen úgy ír az Eduline, mintha semelyik egyetem ne írhatná elő az emelt érettségit meg a nyelvvizsgát, de közben aránylag biztos vagyok benne, hogy ez nem így van.)

De összefoglalva: most már én is szívesen elolvasnám azt a jogszabályt, ha tudod hivatkozni.

tegnap 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!