Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az emelt szintű érettségire...

Az emelt szintű érettségire kétszer jár pont?

Figyelt kérdés

Néztem a felvi pontszámító kalkulátorát, és ott a tanulmányi pontban és az érettségi pontban is beleszámították az emelt érettségimet, viszont az intézményi pontnál nem tudom mi van: a kiválasztott egyetemem honlapján az intézményi pontnál ott van, hogy adnak az emelt érettségire pontot. Akkor ezt értsem úgy, hogy az intézményi pont is ad az emeltre pontot, meg maga az érettségi pont is? Tehát, hogy kétszer kapok az emeltre pontot: érettségi pontban is meg intézményi pontban is?

Köszönöm a választ!

tegnap 18:37
 1/3 anonim ***** válasza:
55%
Nem kapsz kétszer.
tegnap 20:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez egyetem es szakfuggo. Intezmenyi pontot sajat hataskorben adhatnak konkretan barmire az egyetemek.

Van, akik adnak emeltre, van, akik nem, vannak akik tobbet adnak ha bizonyos targyakbol csinalod. Ezek szepen le vannak irva. Nyilvan egy emelt sokkal nagyobb kihivas, probaljak ezt az egyetemek dijazni + pontban tobbnyire.

En azt tanacsolom, hogy ne az egyetemek honlapjat nezd, hanem a felvi.hu-t. Ott ossze van szedve egy helyen.

ma 07:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Folyt.: Sajatos eset, hogyha mondjuk emeltet csinalsz valamilyen idegen nyelvbol. Ott peldaul ugyanazert a nyelvtudasert nem kapod meg a nyelvvizsgaert jaro pontot es az emeltert jaro pontot nagy valoszinuseggel. Szoval 1 nyelvtudasrol 2 bort nem lehet lehuzni.

De ezek is le vannak irva, korultekintonek kell lenni.

ma 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!