Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg ennyire rossz a...

Tényleg ennyire rossz a Dunaújvárosi egyetem?

Figyelt kérdés

Gondolkodtam, hogy jövőre jelentkezek, mert nagyon minimum a ponthatár és belehet jutni egy kettes érettségivel is. Viszont amin gondolkodtam az az, hogy csak rosszat hallottam róla. Tanárok szarnak az egészre, akik tanárok nem is rendes "tanárok".

Viszont ezen felül érdekelne igazából, és lehet megpróbálnék jelentkezni.

Mennyire néznének szarnak, ha kettes érettségivel mennék oda tanulni? Ki lennék spécizve nagyon? Menjek szerintetek kollégiumba, hogy emberek közt legyek, vagy egyértelműen hülyeség lenne?

Szeretnék tanulni, de sajnos már túlestem az érettségin és nem húznám tovább. Egyértelműen kitudnám javítani, nem okozna különösebb megerőltetést, de ha felvesznek így is akkor lehet inkább így csinálnám.

Viszont a levelezőre nem tudok bejutni, annyi pontom nincs, így marad az önköltséges, vagy a nappali. 100km-re lakok az egyetemtől így esélytelen, hogy mindennap bejárjak.

Nagyon szeretnék emberek közt lenni és akár koliba menni, de az hogy kettesel mentem oda kicsit lehet abszurd lesz sokaknak.

Magántanárhoz valószínűleg elmegyek majd azért, hogy frissítsem a tudásom, de attól függetlenül kikérném a véleményeteket.

Egyrészt olyat tanulnék ami végre érdekel, de főként azért még is a papír lenne ami érdekelne.

Bent tudok maradni levelezőn is, mondjuk részemről úgy nagyon nem lenne értelme, de lehet hogy sokat a nappali se adna hozzá.

tegnap 22:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Magához az egyetemhez nem tudok hozzászólni, de ne aggódj a jegyeid miatt, konkrétan senkit nem fog érdekelni, ha nem híreszteled, akkor meg sem tudják hányas voltál.
tegnap 22:41
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a pozitív választ, hát kicsit tartok tőle, de akkor még mindig ott a lehetőség, hogy ott hagyon és elmegyek miután kijavítottam egy nevesebb egyetemre.
tegnap 22:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Milyen szakra mennél?
tegnap 23:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Gépészmernöki Msc vagy műszaki menedzser Bsc.
tegnap 23:43
 5/10 A kérdező kommentje:
Bsc mindkettő, csak gépészmérnöknél csinálnék egy Msct még.
tegnap 23:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A bejutás oké, kérdés hogy bent fogsz-e tudni maradni ha ilyen gyengék az eredményeid

Kettes érettségivel nem éri meg nekimenni egy egyetemnek. Akkor sem ha javítasz.

tegnap 23:52
 7/10 anonim ***** válasza:
65%

Azt senki nem fogja tudni, hogy milyen eredmenyekkel vettek fel.

Nincs minimumponthatar meghatarozva, csak egy keretszam, hogy mennyi embert vehetnek fel, igy ne nezd, hogy tavaly mennyi volt a ponthatar. Konkretan van olyan alapszak, ahol 70-80 volt. Ha nem tudjak megtolteni a keretszamot, akkor tulajdonkeppen azt jelenti, hogy barmennyi ponttal felvesznek.

Amire figyelj, hogy altalaban csak nappalisoknak szokott lenni koli.

Ha levelezore mesz, az pentek-szombat szokott lenni hetente, utazast meg kell oldani akkor is 2 napra. Es ha dolgozol, akkor a penteki alkalmakra kell szabadnap, kulonben nem tudsz menni.

Levelezon altalaban nincs nagy diakelet, szoval ha tarsasagra vagysz, akkor ezt nappain tudod kielni inkabb.

Ezeket azert irom, mert latom, hogy kicsit sok minden keveredik a kerdesedben, es nem tudom korbejartad-e a temat.

ma 09:08
 8/10 anonim ***** válasza:
A masik, hogy 100 km nagyon sok, es szerintem nem is megeros egy ilyen egyetemnel. Ma mar minden megyeszekhelyen van egyetem, es a tobbi nagyobb vasarokban is van mar telephelyuk az egyetemeknek. Szoval az a gyanum, hogy van hozzad kozelebb levo is.
ma 10:14
 9/10 anonim ***** válasza:
A műszaki szakokon mindenütt az országban, a gyengébb helyeken is a beiratkozottak legalább fele kihullik az első évben, mert nem bírja. Még jó középiskolai eredményekkel indulók is feladják. Úgyhogy ha kettes-hármas matek és fizika tudással odamész, gyakorlatilag esélytelen leszel. Mindenképpen jelentkezés előtt legalább egy-két évig járj matekból és fizikából magántanárhoz, különben nemigen fogsz tudni bent maradni. Kérd meg a magántanárodat, hogy jelezze feléd, amikor már úgy látja, hogy esélyes vagy az egyetemi matekhoz. Hidd el, fogja tudni.
ma 10:55
 10/10 A kérdező kommentje:

Bejutás oké igen, A bentmaradni az már igen csak necesebb, de ismerek olyan akinek fingja sincs semmiről, még a vektorokat is csak az egyetemen hallotta és mérnökinfóra jár.

Tudom ez hülyén hangzik, és ne mással jöjjek, DE nálam főként azzal volt a gond, hogy egy olyan suliba kerültem (közép), ami hiába volt szakgimi, a tanárok szartak a fejünkre. Kifejtem, fogták magukat és feleltettek minket olyan anyagból is amihez közünk nem volt előtte és az anyagot se kaptuk meg, ugyan ez a dolgozatoknál is. 30 perces késések, volt hogy napokig. Volt hogy a szünetünket arra áldozták, hogy tanítsanak, hiába nem a mi hibánkból indult el az óra előtte, nem érdekelte. Utolsó két évben covid volt, az órákon nem jelentek meg, csak küldték, hogy tankönyv x oldalát tanuld meg mert küldi a beadandót amire adott egy órát. Ezt x időben leakelte, ha nem voltál otthon és nem tudtad elkészíteni, bám dupla egyes. Az utolsó évben full hülyeségről, magánéletről beszéltek, és mivel még a 10-es anyagot se tudta leadni, 12-ikben azt vettük át. Mondtuk, hogy nem lehetne, - hogy az érettségire készüljünk? - mit akarunk azzal, mikor még a kétéves anyagot se tudjuk, - kinek a hibájából? Mindegy, óravégén azt mondta, ha mi ilyen elhivatottak vagyunk délután 5-ig küldjük el neki kidolgozva a tételt (fél 4-kor ért véget az óra) De ez csak a jéghegy csúcsa, szakmai órákon annyit tanultunk, hogy semmit nem tudunk már. (hálózat, programozás, adatbázis stb.)

Mi is volt az érettségin? Meglepődés. Mert én mint "lusta, hülye" a tanárok szerint kiráztam az ujjamból a kettest. (nem is voltam hajlandó tovább írni, már akkor számoltam a pontjaim, azt leadtam és elhúztam haza) A legjobb tanulóink, megbuktak matekból, a legjobbak. 22-es létszámból 19-en buktak valamiből, és nem mi voltunk a legrosszabb évfolyam. Azért ez kicsit sokat sugall az oktatásról.

Majd mikor, kiosztják az eredményeket mindenkinek leesik az álla, hogy én hogyan mentem át mindenből, még a tanároknak is. Nem az volt, hogy a legjobb diákjuk, akik évekig a szoknyájuk alatt volt, hogy bukott meg. Nem mellesleg fizikából 4-eseket írtam, úgy hogy a 4 év alatt egy tankönyvet (nem vagyok büszke rá) nem nyitottam ki, mert mire a suliból kiértünk undorodtunk mindentől is. Érzelmileg rottyra vágott.

Na mindegy is, ezt csak azért írtam le, hogy kicsit így világosabb legyenek a dolgok. Szóval tulajdonképpen fingunk nem volt semmiről, oktatást nem kaptunk, és hát ja.

Értem, hogy hülyeség jelentkezni, és érdemesebb lenne felkészülni majd úgy elmenni, ezt nem is vitatom. De ha most elhivatottan nem vágok bele. úgy hogy már 22 éves vagyok, akkor valószínűleg soha nem fogok.

Gondolkodtam, hogy most majd dolgozok és akkor mellette gyűjtök lét, és mindent az oktatásomra fordítok majd. Majd 1-2 év múlva nyelvizsgával, és emelt matek, fizikával elmegyek a BME-re, és majd ott. De addigra leszek vagy 25. Nem fogok gyakornoki melót se kapni, és már későnek tartom majd, hogy karriert építsek.

Műszaki menedzser meg nagyon érdekelne, és abban az esetben ha a BME-re mennék, akkor csak a tanulásra akarnék összpontosítani.

Nagyon korrektek vagytok amúgy, és ezt köszönöm szépen! Kellemes ünnepeket nektek!

ma 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!