Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy néz ki egyetemen egy...

Hogy néz ki egyetemen egy vizsga vagy dolgozat? Mennyivel másabb, mint egy gimnáziumi tz?

Figyelt kérdés
tegnap 21:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
21%
Ne gimnáziumi tzhez hasonlítsd mennyiségben, hanem inkább mint egy kisérettségi.
tegnap 21:16
 2/16 anonim ***** válasza:
9%

Nem kisérettségi. Minden vizsga olyan mennyiség mint egy emelt érettségi, és annál akár jóval nehezebb is lehet.

Egyetemen nincs dolgozat, szóbeli vizsgák jellemzőek az egész félév (3 hónap) anyagából, vagy az egész addig tanult több féléves tárgyból (szigorlat)

De majd ha odajutsz meglátod

Összehasonlíthatatlan a kettő

tegnap 21:19
 3/16 anonim ***** válasza:
28%
2 nem mindenhol van szóbeli vizsga. Informatika szakokon például nem jellemző, max félévente 1-2 alkalommal. És szigorlat sincsen mindenhol. Egyetem és szakfüggő.
tegnap 21:25
 4/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem a mennyiség volt a kérdés.
tegnap 21:25
 5/16 anonim ***** válasza:
MENNYIVEL másabb? Abban az is benne van, hogy mennyiségileg mennyivel. Az osztályozás meg tanárfüggő
tegnap 21:27
 6/16 anonim ***** válasza:
17%

#4 de igen, mert az a legfőbb különbség. Muszáj mindenbe belekötni?

Nyilván szakfüggő, általánosságban válaszoltam. A szakok többségén a szóbeli vizsgák jellemzőek. Ezen nincs mit vitatkozni

tegnap 21:28
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Már hogy ne lenne dolgozat. ZH-nak hívják és elég sok egyetemen szokott lenni. Hogy mennyit kér számon a tanár az változó. A legutóbbi ZH-ra nekem töriből kb. 10 oldalnyi adatot kellett bemagolni (50-60 dátum, nevek, csatahelyszínek, fogalmak, események vázlatos menete stb...) Maga az egész leírása kb. 50-70 oldal volt a könyvekben. Volt olyan zh is, ahol a beugró a teljes Árpád házi uralkodólista volt uralkodási évszámokkal együtt. Ezt úgy kell elképzelni, hogy kérdez a tanár 5-öt, ha tudod maradhatsz írni a tényleges anyagból, ha nem mehetsz is. Vizsgákon kb. 2-300 oldalnyi anyagot kell feldolgozni és megtanulni.
tegnap 22:09
 8/16 anonim ***** válasza:
0%

#7 a kérdező konkrétan a vizsgát kérdezte. Nem tudom hogy jön ide a zh.

Nem tudom te milyen szakra jársz, ahogy értelmezem történelem. Nekünk jogra jóval többet kell ennél tanulni...

tegnap 22:19
 9/16 anonim ***** válasza:

"Mennyivel másabb, mint egy gimnáziumi tz?"

Nem tudtam, hogy minden gimnáziumi TZ ugyanolyan.

Egyébként erre nincs válasz: van olyan egyetemi számonkérés, ami ránézésre akár egy TZ is lehetne, csak legfeljebb haladóbb témát kérdeznek. Alapvetően utóbbi az eltérés, hogy tbb dolgot kérdeznek, amit neked kell megtanulnod.

De egyébként vizsga és vizsga között óriási különbség: van olyan, ahol 7-8 oldalt kell kézzel írnod, és van olyan is, ahol egy online felületen kattingatsz a lehetőségek között. Meg persze vannak szóbelik, ahol rendszerint előre megadott témakörök vannak.

tegnap 22:38
 10/16 anonim ***** válasza:

"#7 a kérdező konkrétan a vizsgát kérdezte."

És van dolgozatot, főleg nyelvszakokon, ahol sűrűn vannak kisebb számonkérések.

tegnap 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!