Hogy néz ki egyetemen egy vizsga vagy dolgozat? Mennyivel másabb, mint egy gimnáziumi tz?
Nem kisérettségi. Minden vizsga olyan mennyiség mint egy emelt érettségi, és annál akár jóval nehezebb is lehet.
Egyetemen nincs dolgozat, szóbeli vizsgák jellemzőek az egész félév (3 hónap) anyagából, vagy az egész addig tanult több féléves tárgyból (szigorlat)
De majd ha odajutsz meglátod
Összehasonlíthatatlan a kettő
#4 de igen, mert az a legfőbb különbség. Muszáj mindenbe belekötni?
Nyilván szakfüggő, általánosságban válaszoltam. A szakok többségén a szóbeli vizsgák jellemzőek. Ezen nincs mit vitatkozni
#7 a kérdező konkrétan a vizsgát kérdezte. Nem tudom hogy jön ide a zh.
Nem tudom te milyen szakra jársz, ahogy értelmezem történelem. Nekünk jogra jóval többet kell ennél tanulni...
"Mennyivel másabb, mint egy gimnáziumi tz?"
Nem tudtam, hogy minden gimnáziumi TZ ugyanolyan.
Egyébként erre nincs válasz: van olyan egyetemi számonkérés, ami ránézésre akár egy TZ is lehetne, csak legfeljebb haladóbb témát kérdeznek. Alapvetően utóbbi az eltérés, hogy tbb dolgot kérdeznek, amit neked kell megtanulnod.
De egyébként vizsga és vizsga között óriási különbség: van olyan, ahol 7-8 oldalt kell kézzel írnod, és van olyan is, ahol egy online felületen kattingatsz a lehetőségek között. Meg persze vannak szóbelik, ahol rendszerint előre megadott témakörök vannak.
"#7 a kérdező konkrétan a vizsgát kérdezte."
És van dolgozatot, főleg nyelvszakokon, ahol sűrűn vannak kisebb számonkérések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!