Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Pszichológiánál mennyire...

Pszichológiánál mennyire számít ha vidéki egyetemen szereztem a diplomám?

Figyelt kérdés

Pesti vagyok, és itt is szeretnék dolgozni a jövőben, viszont nem lesz elég pontom a pesti pszichológia szakokra

Ez mennyire hátrány? A mesternél problémát jelent?

dec. 20. 09:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
98%
Nem. A felvételi teljesítmény számít, nem az, hogy hol szerezted.
dec. 20. 10:21
 2/12 A kérdező kommentje:

#1 mármint mesternél?

Vagy később az állásinterjún is "szimpátia" alapján döntenek?

dec. 20. 10:22
 3/12 anonim ***** válasza:
97%
Mesternél, de az állásjelentkezéseknél se vagy hátrányban vidékkel, nem értéktelenebb.
dec. 20. 10:24
 4/12 A kérdező kommentje:

#3 köszi! És mesterre egyébként mennyire nehéz bejutni?

Néztem több helyen, de úgy láttam eltérő a folyamat, mert az Elten nézik az alapszakos diploma eredményét is, máshol meg nincs ilyen

Van olyan hogy valakit egyáltalán nem vesznek fel mesterre?

dec. 20. 10:27
 5/12 anonim ***** válasza:
97%
Van olyan, de egyelőre még ne azzal foglalkozz, arra ráérsz 3 év múlva.
dec. 20. 10:30
 6/12 A kérdező kommentje:
#5 igen, csak szeretek biztosra menni
dec. 20. 10:31
 7/12 anonim ***** válasza:
98%
Biztosra nem lehet menni, a lépéseket kell megtenni egymás után a legjobb tudásod szerint.
dec. 20. 10:35
 8/12 anonim ***** válasza:
96%
Én most kezdtem a mestert, felvételiken alapvetően azt láttam, hogy erős preferencia van azokon az egyetemeken, ahol az alapot végezted. Tehát pl a károlin a károlis alapszakosokkal rendesebbek voltak (ezt károlis és ELTE-s hallgatóktól is hallottam). Én az ELTE-n végeztem az alapot, most mesteren is itt vagyok, a felvételin szó szerint felkapták a fejüket amikor azt válaszoltam, hogy ott végeztem. És visszatekintve, több, mint korrekt elbánást és pontozást kaptam. De hozzá kell tenni, hogy minden egyetemről vannak mesteren évfolyamtársaim, simán be lehet úgy is kerülni, de igen, nézik a tanulmányokat (ez meg attól függ, hogy a diploma jegye melyik egyetemen mitől függ).
dec. 20. 13:53
 9/12 A kérdező kommentje:
#8 köszönöm, ezt sejtettem. Tehát ha az adott egyetemen van mester akkor oda több esély van bekerülni. És ha mondjuk 3-as lesz a diplomám, akkor már nincs esélyem? Vagy egyáltalán mennyi embert vesznek fel mesterre?
dec. 20. 14:49
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

#9 igen, én azt látom, hogy igen, előnyben részesítik a sajátjaikat, de rendes készüléssel nem lesz gond.

Minket tavaly még azzal riogattak, hogy a 4es diplomával se valószínű, hogy felvesznek, de nekem is 4es volt, és nagyon jó pontszámmal vettek fel. Érdemes megnézni, hogy az adott egyetemen mi alapján számolják a diploma jegyét. A teljes 3 éves képzés összes átlaga alapján, vagy csak szigorlatok alapján, stb.

Egyetemenként és sokszor évenként is változik, hogy hova hány embert vesznek fel, a felvin érdemes ezeket nézni.

dec. 20. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!