A Corvinusra járóknak milyen tulajdonságokkal kell rendelkezniük?
Másik nyelvből a1 szinten sem vagyok, szóval ezt maximum akkor tudnám "kipipálni", ha már tanulnám egy ideje magán az egyetemen
Az angolom B2-es jelenleg, de még dolgozom rajta
Plusz munka oké, de versenyeken nem hiszem hogy tudnék teljesíteni
Aki corvinusos a válaszolók közül: milyen a kollégiumi élet? Mennyire nehéz bekerülni?
#10 amúgy hogy érted, hogy könnyű bent maradni?
Lentebb írtad hogy sokan bukdácsolnak, szóval mégis csak kihívást jelent

12 könnyebb bent maradni, mint egy orvosin vagy mérnökin. Kb 2 napba be tudod sűríteni az összes órád 8-20-ig, de nem is kell bejárni az összesre. Az mellett a vizsgatárgyak is eléggé teljesíthetők. Számvitel annak halál, aki gimnáziumból ment, nem közgazdaságiból. De számvitel is azt hiszem csak a harmadik félévtől van, első két félév csak pénzügy.
Hozzánk egyszer eljöttek a Luca Pacioliról Corvinusosak, mert partner sulik vagyunk velük, összeállítottak nekünk feladatokat, amiket 5-6 fős csapatban kellett megoldjunk (közgázos suli vagyunk). Na az még talán a legenyhébb volt, hogy olyanoknak kellett elmagyarázunk milyen fajta értékcsökkenési leírások léteznek, mert ők csak a lineárisat ismerték, a többit nem (számvitelből szerintem más egyetemen ez első órás tananyag kb), a feladataik is tele voltak hibákkal, konkrétan mi javítgattuk őket tizenegyedikesként. 12.-ben mentem nyílt napjukra, tök lekezelőek voltak, nagyon látszódott rajtuk a felsőbbrendűség érzése, hogy milyen magas pontszámmal kerültek be. Valahogy nem bántam meg, hogy nem oda mentem 🤣🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!