Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Corvinusra járóknak milyen...

A Corvinusra járóknak milyen tulajdonságokkal kell rendelkezniük?

Figyelt kérdés
Gondolok olyanokra, mint pl műveltség minden téren, kreativitás stb. Mik a tapasztalataitok?
dec. 16. 19:07
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Másik nyelvből a1 szinten sem vagyok, szóval ezt maximum akkor tudnám "kipipálni", ha már tanulnám egy ideje magán az egyetemen

Az angolom B2-es jelenleg, de még dolgozom rajta

Plusz munka oké, de versenyeken nem hiszem hogy tudnék teljesíteni

Aki corvinusos a válaszolók közül: milyen a kollégiumi élet? Mennyire nehéz bekerülni?

jan. 22. 17:25
 12/13 A kérdező kommentje:

#10 amúgy hogy érted, hogy könnyű bent maradni?

Lentebb írtad hogy sokan bukdácsolnak, szóval mégis csak kihívást jelent

jan. 22. 17:45
 13/13 anonim ***** válasza:

12 könnyebb bent maradni, mint egy orvosin vagy mérnökin. Kb 2 napba be tudod sűríteni az összes órád 8-20-ig, de nem is kell bejárni az összesre. Az mellett a vizsgatárgyak is eléggé teljesíthetők. Számvitel annak halál, aki gimnáziumból ment, nem közgazdaságiból. De számvitel is azt hiszem csak a harmadik félévtől van, első két félév csak pénzügy.

Hozzánk egyszer eljöttek a Luca Pacioliról Corvinusosak, mert partner sulik vagyunk velük, összeállítottak nekünk feladatokat, amiket 5-6 fős csapatban kellett megoldjunk (közgázos suli vagyunk). Na az még talán a legenyhébb volt, hogy olyanoknak kellett elmagyarázunk milyen fajta értékcsökkenési leírások léteznek, mert ők csak a lineárisat ismerték, a többit nem (számvitelből szerintem más egyetemen ez első órás tananyag kb), a feladataik is tele voltak hibákkal, konkrétan mi javítgattuk őket tizenegyedikesként. 12.-ben mentem nyílt napjukra, tök lekezelőek voltak, nagyon látszódott rajtuk a felsőbbrendűség érzése, hogy milyen magas pontszámmal kerültek be. Valahogy nem bántam meg, hogy nem oda mentem 🤣🤣🤣

jan. 22. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!