Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Corvinusra járóknak milyen...

A Corvinusra járóknak milyen tulajdonságokkal kell rendelkezniük?

Figyelt kérdés
Gondolok olyanokra, mint pl műveltség minden téren, kreativitás stb. Mik a tapasztalataitok?
dec. 16. 19:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%

Nehogy azt hidd, hogy oda annyival földöntúlibb intellektuálissal járó egyének járnak, mint mondjuk az Óbudaira vagy a BGE-re. A műveltség minden téren nem tudom honnan jött neked, nem gondolnám hogy átlag Corvinusos lány klikk a Dortmund-Bayern München közti erőviszonyokat firtatja.

De nyilván nem a semmiből került oda, akit felvettek. Okosnak kell lenni, szorgalmasnak, kitartónak.

dec. 16. 19:15
 2/13 A kérdező kommentje:
Jó, akkor ne vegyük konkrétan a corvinust. Legyen ugyanaz a kérdés, csak általánosságban kiterjesztve azokra az egyetemekre, ahol magas a ponthatár
dec. 16. 19:45
 3/13 anonim válasza:
90%
Semmilyen tulajdonsággal mem kell rendelkezniük, csak a felvételi pontszámot kell elérniük.
dec. 16. 19:58
 4/13 anonim ***** válasza:
85%
A legtöbb helyen a pontszámaid alapján az algoritmus számolja a pontod. Azt sem tudja ki vagy. (Azért írom, hogy a legtöbb helyen, mert orvosin van felvételi elbeszélgetés is.)
dec. 16. 20:57
 5/13 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy mi kell ahhoz, hogy az évek alatt jól tudjon teljesíteni az ember
dec. 16. 21:10
 6/13 anonim ***** válasza:
82%
Komolyan nem értem milyen válaszokat vársz basszus. Tanulsz rendesen óráról órára, normálisan elkészíted a beadandókat és bent maradsz. A többi egyetemen is ugyanez van.
dec. 17. 06:34
 7/13 anonim ***** válasza:
Mint érintett, azt tudom mondani, hogy szorgalom, kitartás és a hajlam arra, hogyha valamiből gyenge vagy, akkor felismered és próbálod minden energiádat arra koncentrálni, hogy jobb legyél.
dec. 18. 23:10
 8/13 Miértfoglaltmindennév??? válasza:

Hogy milyen tulajdonságok kellenek a sikeres egyetemi évekhez, az nagyban függ a szaktól. Így attól függően, hogy milyen szakra szeretnél jelentkezni, neked kell átgondolni.

De szerintem általánosan elmondható, hogy minnél műveltebb vagy, annál jobb. Sok professzor a Corvinuson alapvetőnek veszi, hogy mindenki tudja az elmúlt 5 év gazdasági történései, ezért erre érdemes felkészülni. Továbbá fontos a problémamegoldó készség is, mivel minden szakon lesznek olyan projektek, ahol a diákok oldanak meg, akár igazi vállalati problémákat is.

Végezetül kiemelném még az együttműködés is, mivel a projekteket sokszor másokkal együtt csinálod, és elengedhetetlen az, hogy megfelelően tudj kommunikálni a társaiddal. És plusz pont, ha szociális vagy, mivel csomó jó barátot tudsz találni, ami 1000-szer egyszerűbbé teszi az egyetemet.

jan. 22. 16:05
 9/13 A kérdező kommentje:

#8 ilyenekre gondoltam, köszönöm a válaszod.

A Ppe-vel szemezek, ott gondolom a gazdasági történések pontos ismerete nem elvárt(?)

#6 csak félek attól, hogy bejelölök egy erősebb egyetemet (nem is feltétlen a corvinus), és ott derül ki, hogy ezértvagy azért kilógok (amin nem is lehet szorgalommal segíteni, vagy legalábbis nem annyi idő alatt, ami rendelkezésemre állna)

jan. 22. 16:32
 10/13 anonim ***** válasza:
Pont a Corvinus az az egyetem, ahova bekerülni nagy dolog, bent maradni nem. Nagyon jó kapcsolatokkal rendelkezik alapból az egyetem, de én azt mondanám, elég fontos, hogy rámenős legyél, folyamat versenyekre járj, csinálj plusz munkákat, legyél angolból C1 szinten, de másik nyelvből is illik még egy középfok azért. Már ha kiemelkedő akarsz lenni a többi közül. De rengetegen el vannak szállva, hogy bekerültek 490 pontokkal aztán végig bukdácsolják a számvitelt. Én gyógytornászként többet tanultam konkrétan, mint bátyám a Corvón.
jan. 22. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!