A Corvinusra járóknak milyen tulajdonságokkal kell rendelkezniük?

Nehogy azt hidd, hogy oda annyival földöntúlibb intellektuálissal járó egyének járnak, mint mondjuk az Óbudaira vagy a BGE-re. A műveltség minden téren nem tudom honnan jött neked, nem gondolnám hogy átlag Corvinusos lány klikk a Dortmund-Bayern München közti erőviszonyokat firtatja.
De nyilván nem a semmiből került oda, akit felvettek. Okosnak kell lenni, szorgalmasnak, kitartónak.

Hogy milyen tulajdonságok kellenek a sikeres egyetemi évekhez, az nagyban függ a szaktól. Így attól függően, hogy milyen szakra szeretnél jelentkezni, neked kell átgondolni.
De szerintem általánosan elmondható, hogy minnél műveltebb vagy, annál jobb. Sok professzor a Corvinuson alapvetőnek veszi, hogy mindenki tudja az elmúlt 5 év gazdasági történései, ezért erre érdemes felkészülni. Továbbá fontos a problémamegoldó készség is, mivel minden szakon lesznek olyan projektek, ahol a diákok oldanak meg, akár igazi vállalati problémákat is.
Végezetül kiemelném még az együttműködés is, mivel a projekteket sokszor másokkal együtt csinálod, és elengedhetetlen az, hogy megfelelően tudj kommunikálni a társaiddal. És plusz pont, ha szociális vagy, mivel csomó jó barátot tudsz találni, ami 1000-szer egyszerűbbé teszi az egyetemet.
#8 ilyenekre gondoltam, köszönöm a válaszod.
A Ppe-vel szemezek, ott gondolom a gazdasági történések pontos ismerete nem elvárt(?)
#6 csak félek attól, hogy bejelölök egy erősebb egyetemet (nem is feltétlen a corvinus), és ott derül ki, hogy ezértvagy azért kilógok (amin nem is lehet szorgalommal segíteni, vagy legalábbis nem annyi idő alatt, ami rendelkezésemre állna)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!