Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen dolgok/szokások/praktik...

Milyen dolgok/szokások/praktikák/stratégiák tették könnyebbé számotokra a vizsgaidőszakot egyetemen?

Figyelt kérdés

Nyilván a tanulás az alap. (még mielőtt valaki elsütné)

De milyen dolgokat alkalmaztatok, amik nektek beváltak, használtatok?

Gondolok itt pl. helyes időbeosztásra, szedtetek valami (legális) agyserkentőt, vagy alkalmaztatok stresszkezelési technikákat-e stb.?

Szóval bármi, amivel próbáltátok túlélni a vizsgaidőszakot.

dec. 14. 10:42
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Attól függ milyen szak. Nagyon nem mindegy. Nincs egy általános recept. Tantárgy és szakfüggő mire hogy érdemes tanulni.
dec. 14. 10:44
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem tuti bevált receptet kértem, hogy írjatok le, hanem hogy nektek személy szerint mi vált be általánosságban. Nyilván nem mindenkinek ugyanaz válik be.

(De szerintem amiket fent hoztam példának az pont bármelyik szaknál működik és hasznos.)

dec. 14. 11:10
 3/9 anonim ***** válasza:
34%

Jogász szak:

Szorgalmi időszakban megírtam, hogy mikor mit fogok tanulni, és mikor miből megyek vizsgázni. Ami kész van tárgy, azt magamnak is vezetem, hogy ne csak Neptunban lássam.

Én emellett még dolgozok is, szóval nem könnyű, és nagyon sok a stressz, de a stresszelevezetésben a párom segít, meg az alkohol. 😂Közigazgatási jog tanulása közben egy kis forralt bor még sosem ártott.

Meg néha ki kell engedni a gőzt. Ne csak mindig 0-24 tanulj/dolgozz! Igenis legalább vizsgaidőszak alatt egy napot szánj magadra, amikor nem 0-24 a tanulás jár a fejedben. Én tegnap például elmentem ,,agyat pihentetni" adventi vásárba, este pedig alkotmányjog előadást hallgattam a párommal, és nekem ennyi volt a tegnapi tanulás. Ma viszont nyilván egyből tanulok meló után, holnap meg egésznap, de szorgalmi időszakban is tanultam.

Tanulás közben tarts szüneteket is. Ha azt érzed álmosodsz, fáj a fejed/szemed, akkor állj fel, igyál egy kis vizet/kávét, mozogj picit és folytasd a tanulást.

Amúgy én annyira megrögzött vagyok, hogy hetek óta a vizsgákkal álmodok minden egyes éjszaka, de legalább eddig ötös vagyok mindenből.

dec. 14. 11:16
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

#3 az gondolom levelező tanrend, szóval ezért sem mindegy...

Teljesen más egy nappalin és egy levelezőn

dec. 14. 11:19
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

De mit vársz kérdező, mit írjunk le?

Én tanulok egész nap ahogy bírok, igen csinálok beosztást amit vagy sikerül tartani vagy nem. Ezen kívül mire vagy kiváncsi? Nincsenek csodamódszerek, agyserkentőknek nincs semmi értelme

Ezért írtam hogy nem mindegy milyen szak, mert nem mindegy hogy matekosak szak pl mérnöki, ahol nagyrészt megérteni kell az anyagot, vagy jog ahol seggelni.

Ezért sem lehet általánosságban megválaszolni ezt a kérdést.

dec. 14. 11:23
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
*matekos
dec. 14. 11:23
 7/9 A kérdező kommentje:

#3 Nagyon köszi, hogy megírtad. Sok sikert a vizsgákhoz, és a munkához mellette. :) Nem tudom ki pontozott le, de én zöldet nyomtam.

#4 #5 Figy más tudta ezt a kérdést értelmezni, te látszólag nem, lehet nem neked szól a kérdés akkor. Tessék továbblapozni. Nem várok el semmit :)

dec. 14. 11:51
 8/9 anonim ***** válasza:
80%

Általánosságban:

1. Soha nem vettem fel utolsó vizsgaidőpontot elsőre.

2. Nagyon ritka kivételektől eltekintve soha nem vettem fel 2 vizsgát ugyanarra a napra vagy egymás utáni napokra.

3. Téli vizsgaidőszakban karácsony előtt pár könnyebb vizsgára mentem, január elejére vettem fel a legnehezebbeket és könnyebbekkel zártam.

4. ha 2 vizsgám közel volt, akkor sem tanultam egy nap 2 félét. Először tanultam a távolabbira, aztán a közelebbire, amikor azt letudtam, utána néztem át gyorsan a távolabbi anyagát.

5. Én egész nap tanultam, kb. 8-20 között, délelőtt-délután 1-1 hosszabb (kb. 30-45 perc) és 2-2 rövidebb (10-15 perc) szünettel. Nagyon kevés kivételtől eltekintve nem éjszakáztam. Csak a vizsgák napján nem tanultam már délután (meg téli vizsgaidőszakban 24-én és 1-én; 25-26-án pedig fél napokat tanultam)

6. Természetesen csináltam beosztást (és tartottam is magam hozzá). Mindig hagytam a végén akár több napot az ismétlésre is. De a vizsga előtti nap mindig egy, a teljes anyagot átismétlő nap volt, akkor is, ha előtte 2-3 nap már ismételtem.

Én általában gépelt jegyzeteket készítettem, amiket olvasásról olvasásra rövidítettem (de a korábbi verziókat is megtatottam, természetesen). A legutolsó verziót nyomtattam, ott ceruzával húzkodtam alá a fontos részeket, a kulcsszavakat pedig szövegkiemelővel emeltem ki. Egy-egy tétel végül mindig elfért max. 2 A4-es oldalon. De volt egy letörölhető táblám, amikor képleteket kellett írni vagy felsorolásokat magolni, azokhoz azt használtam, és rajtoltam / írtam ugyanazokat újra meg újra meg újra.

dec. 14. 11:52
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
#7 nem lapozok tovább, az kommentel aki akar. Ha nem tetszik, akkor nem kell kérdést kiírni. Nem tudták értelmezni a kérdést, mert nincs értelme. Semmit nem fogsz belőle profitálni.
dec. 14. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!