Pszichológia szak diszkalkuliával? Lehetséges?
Figyelt kérdés
Jelenleg tanárin vagyok, de nagyon nem jött be, igazából engem a pszichológia vonz, de nagyon félek, mert láttam hogy van statisztika, matek stb
Sok szorgalommal esélytelen hogy behozzam? Aki pszichológiára járt, mi a véleménye? Mennyire volt nehéz? Közép matek érettségim van, de nagyon rossz lett.
dec. 10. 15:29
1/6 anonim válasza:
Szerintem simán, főleg magolni kell, meg van pár gyakorlat. Én az eltén vagyok, ott nyomják a statisztikát erősen, de ez nem biztos hogy máshol is így van, és egyébként is egy előadás, meg egy gyakorlat tartozik hozzá, valahogy átmész. Igaz vannak kutatásmódszertani órák, de ott általában az van, hogy csoportban meg kell terveznetek egy kutatást, ahol van 3 -4 fő, és akkor bevállalsz valami olyan feladatot benne, amihez nem kell számolni. A nagy része nem matek. És ha pszichológus akarsz lenni, ahhoz meg pláne nem kell matek.
2/6 A kérdező kommentje:
#1 köszi a választ, és a pszichológiai matematika milyen? Olvastam hogy van az is
dec. 12. 14:23
3/6 anonim válasza:
Az eltén biztos nincs pszichológiai matek. De statisztika tényleg van. Nem tudom diszkalkuláciával milyen, szerintem ezt csak az tudná megmondani akinek szintén van és járt oda esetleg. Én azt tudom, hogy diszkalkulácia nélkül, nem túl jó matekosként (3-as érettségi) megcsinálható, de nehéz volt. Az elméletével tényleg lehet javítani a jegyen, de a gyakorlati részből is minimum 50% kell.És a zh-t egyedül írod, nem csoportban. Utána a módszertani órákon pedig használni kell.
4/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a választ, ment a zöld
dec. 15. 15:40
5/6 anonim válasza:
Szerintem menni fog. A stathoz nem az a tipikus matek kell, amit a középiskolában tanítanak, inkább logikára van hozzá szükség, a programok számolnak helyetted mindent. Inkább azt kell megtanulni, hogy mikor milyen műveletet kell elvégezni, ehhez meg elég, ha jó a memóriád és gyakorolsz. Egyébként én is diszkalkuliás vagyok és a pszichóra készülök, ezért próbálok hinni abban, hogy menni fog nekem is. Tavaly beszéltem egy olyan lánnyal, aki szintén ezzel küzd, mégis erre a szakra jár (a Károlin), és állítása szerint nagyon segítőkészek, azon vannak, hogy mindenki megértse az anyagot, akkor is, ha kicsit nehezebben megy.
6/6 A kérdező kommentje:
#5 köszönöm a válaszod.
dec. 21. 16:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!