Érdemes lehet ELTE jogról váltani Pázmányra vagy akár Károlira?
Es azt mi honnan tudjuk, hogy neked erdemes-e? Nem irod hanyadeves vagy, mivel vannak problemaid, mik a rossz tapsztaltaid, milyen jegyeid vannak, mit varsz a masik ket egyetemtol…
Mi legyunk kepben ugy, hogy semmit nem tudunk 😄
Szerintem nem, mert jelentősen azok se könnyebbek, és az ELTE adja a legpiacképesebb diplomát. A Pázmány a 3. évtől durvul be nagyon, de előtte is vannak kifejezetten szivatós tárgyak, pl kánonjog és társai, meg persze alapból nehéz a többi is. Károliról nincs személyes tapasztalatom, de nem hallottam róla jókat.
Szóval én biztosan nem váltanék a helyedben.
Nálunk nincs ilyen, pedig én is jogra járok a Széchenyire. Legalábbis én nem tapasztaltam ilyet soha.
Van 1-2 rohadt nehéz vizsga, pl alkotmányjogból 20 kérdés van 10 percre, és gép javít, és a kérdések is több sorosak(nem igaz-hamis verzió), de ez van. Elvégre jogászok akarunk lenni, és jogászok csak a legjobbakból lesznek, akik nem bírják ezeket az akadályokat, azok nem valók a pályára. Hála égnek a lehordás, brutál szivatás itt nincs. Sőt, szankciókat vetnek ki arra a tanárra, aki nem megfelelően viselkedik a hallgatókkal, meg mindenki megbukik nála kivétel nélkül, stb. Nyilván ha van 30 ember, és abból 20 megbukik, 10 átmegy jó jeggyel, akkor az még oké, de ha már 30 emberből 29 megbukik valami elektronikus vizsgán, akkor az már elég vészes, és rákérdeznek az oktatónál, hogy mégis mit csinált.
Büntetőjog tanárom is elég szigorú, követel, de jól tanít, és az ő tárgya is teljesíthető, csak sokat kell tanulni.
De kimondott megalázás, lehordás, agyonszivatást én soha nem éltem meg itt(máshova soha nem jártam).
#9 kezdeném ott, hogy az alkotmányjog vizsga nem lehet olyan nehéz, ha gépen írjátok. Az pedig nem igaz hogy jogászok csak a legjobbakból lesznek. Ehhez beállítottság kell, nem feltétlen ész. Aki meg tud hatalmas mennyiségű anyagot tanulni, az tudja elvégezni. Ettől függetlenül lehet diszkalkuliás is pl, a jogászok általában gyengék reál tárgyakból. Ennek semmi köze az észhez. Aki pl nem jó a magolásban, és nem tudná elvégezni a jogot, az lehet hogy kész matekagy, és egy mérnöki képzést vígan végigcsinál.
#9 lehet hogy neked ez a tapasztalod, de én a Széchényiről az általad állított dolgok ellenkezőjét is hallottam, úgyhogy elég nehéz elhinni, hogy nincs szivatás egyáltalán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!