Pszichológia szak? Mennyire nehéz? Hány vizsgátok van BA-n egy félévben, és kb hány oldal? Mennyire humán/reál?
Pázmányra járok, itt nincsenek szigorlatok pszichológián, műhelymunkát kell írni a 4 fő területből negyedik félévtől kezdve, az ezekből a műhelymunkákból készülő portfólió a szakdolgozat.
Itt is változó mennyi vizsga van egy félévben, 5-6 azért szokott lenni, többi gyakorlati jegy vagy pedig megajánlott jegyből lehozható.
Oldalszámot tényleg nehéz mondani, neuroanatómiából pont ma számoltam össze, hogy a szóbelire durván 150 oldalnyi tömény szöveget kell megtanulni, úgyhogy ezt tudom felhozni konkrét példaként.
Inkább humános szak, sok a beadandó (kutatási tervek, jegyzőkönyvek), de vannak reál tárgyak (itt is van három félév statisztika), viszont a tanárok is tudják, hogy a legtöbbünknek nem ilyen a beállítottsága, teljesíthetők az elvárások.
Őszintén, nem könnyű szak, de ez ne ijesszen el. Én is mindig utáltam magolni és nem is megy gyorsan/könnyen, de beleszoksz előbb utóbb és megtalálod azt a módszert ami beválik. És az sokat segít, hogy olyat tanulsz, ami érdekel (esetek nagy részében :D).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!