Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Pszichológia szak? Mennyire...

Pszichológia szak? Mennyire nehéz? Hány vizsgátok van BA-n egy félévben, és kb hány oldal? Mennyire humán/reál?

Figyelt kérdés
Elsősorban az odajárók véleményére lennék kiváncsi.

dec. 10. 00:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Pázmányra járok, itt nincsenek szigorlatok pszichológián, műhelymunkát kell írni a 4 fő területből negyedik félévtől kezdve, az ezekből a műhelymunkákból készülő portfólió a szakdolgozat.

Itt is változó mennyi vizsga van egy félévben, 5-6 azért szokott lenni, többi gyakorlati jegy vagy pedig megajánlott jegyből lehozható.

Oldalszámot tényleg nehéz mondani, neuroanatómiából pont ma számoltam össze, hogy a szóbelire durván 150 oldalnyi tömény szöveget kell megtanulni, úgyhogy ezt tudom felhozni konkrét példaként.

Inkább humános szak, sok a beadandó (kutatási tervek, jegyzőkönyvek), de vannak reál tárgyak (itt is van három félév statisztika), viszont a tanárok is tudják, hogy a legtöbbünknek nem ilyen a beállítottsága, teljesíthetők az elvárások.

Őszintén, nem könnyű szak, de ez ne ijesszen el. Én is mindig utáltam magolni és nem is megy gyorsan/könnyen, de beleszoksz előbb utóbb és megtalálod azt a módszert ami beválik. És az sokat segít, hogy olyat tanulsz, ami érdekel (esetek nagy részében :D).

dec. 15. 20:35
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Az ELTÉ-n 4 szigorlat van, 4 kutatási gyakorlat amelyek egyikéből lesz a szakdolgozat kidolgozvan. Vizsgák száma nagxon változó, attól függ épp hogy sikerül a tárgyakat felvenni. Volt hogy 4 volt hogy 8 vizsga jött össze. Van ami 1000 oldal van ami 100. Elvégezhető szak,nincs óriási lemorzsolódás,mert olyan magas ponttal vesznek fel, hogy nem jellemző, hogy nem tudja valaki megtanulni, de nem a könnyebbek közül való azért.
dec. 18. 18:59
 13/16 anonim ***** válasza:
76%
Eltére én azt mondanám, hogy 50% reál.
dec. 18. 19:00
 14/16 A kérdező kommentje:
Az ELTE szombathelyi képzésére is igaz ugyanez?
dec. 18. 20:21
 15/16 anonim ***** válasza:
Én a pesti képzésre jártam, de úgy tudom, hogy Szombathelyen is sok tárgyat ugyanazok az oktatók tanítanak, szóval meglepődnék, ha nagyon nagy különbségek lennének vizsgák szempontjából, de biztos vannak olyanok amik mások, de nem hiszem hogy olyan nagy mértékben.
dec. 19. 11:37
 16/16 anonim ***** válasza:
Kb megegyeznek az órák. A neptunos felület közös, és a felvehető tárgxaknál lehet làtni a szombathelyi kurzusokat is.
dec. 19. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!