Pszichológia szak? Mennyire nehéz? Hány vizsgátok van BA-n egy félévben, és kb hány oldal? Mennyire humán/reál?
#1 köszi a választ. És te hova jártál BA-ra, és milyen emeltekkel mentél?
Sajnos nekem bioszból csak gyenge középszintű tudásom van.
Hány szigorlatod volt? Ha nem vagyok jó magolásban van esélyem elvégezni?
ELTE-n csináltam a BA-t, most a mestert is itt végzem. 4 szigorlat van a 4 fő területből (általános, fejlődés, személyiség és szociál).
Én anno angol es töri emelttel jöttem. Én is azt hiszem hogy 3 vagy 4 voltam bioszból, mindent a 0ról kezdtek egyetemen, tényleg megtanulható, szerintem nem ezen múlik.
De tény, hogy tanulni kell. Rá kell fordítani az időt és erőfeszítést, mert csak attól, hogy valaki bemegy órára még nem fogja tudni vizsgán a dolgokat. Ez egy tanulós szak.
#3 igen, hajlandó lennék tanulni, de a magolás része nem megy valami gyorsan.
Máshol is vannak szigorlatok?
Én is angol töri emelttel mennék, de nem hiszem hogy az ELTE-re bekerülnék, inkább egy vidéki egyetem lenne a cél.
Szigorlatok mindenhol vannak, maximum más az elnevezése. Ezek másodévtől esedékesek.
A vizsgák száma félévről félévre eltérő lehet. Általában azokból a tárgyakból van vizsga, amiknél előadás (is) van, a gyakorlati tárgyakból vagy gyakorlati jegy van, ilyenkor a félév során vannak azon az órán feladatok, pl prezentáció, beadandó, zh és azoknak a jegyeknek az átlagából kapjuk meg a végső jegyet. Vannak olyan tárgyak is, amik ugyan előadások, de van pl egy zh a félév során és az is beleszámít a jegybe a vizsga mellett.
Szerintem valamennyire humán is meg reál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!