Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Pszichológia szak? Mennyire...

Pszichológia szak? Mennyire nehéz? Hány vizsgátok van BA-n egy félévben, és kb hány oldal? Mennyire humán/reál?

Figyelt kérdés
Elsősorban az odajárók véleményére lennék kiváncsi.

dec. 10. 00:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem BA-n sokkal több vizsgám volt, átlagosan olyan 6-8 körül, oldalszámot nem tudok mondani, de volt rendesen. A sima vizsgák nem voltak olyan gázak, a szigorlatok viszont erősen megizzasztottak. És elég sok biológiai anyag van, élettan, idegtudomány, neurológia, kognitív-affektív tárgyakban van rendesen, plusz a statisztika, de abszolút megtanulható minden, akkor is, ha gimiben nem volt jó ezekből az ember. Csak kell a kitartás és a szorgalom.
dec. 10. 11:22
 2/16 A kérdező kommentje:

#1 köszi a választ. És te hova jártál BA-ra, és milyen emeltekkel mentél?

Sajnos nekem bioszból csak gyenge középszintű tudásom van.

Hány szigorlatod volt? Ha nem vagyok jó magolásban van esélyem elvégezni?

dec. 10. 11:28
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

ELTE-n csináltam a BA-t, most a mestert is itt végzem. 4 szigorlat van a 4 fő területből (általános, fejlődés, személyiség és szociál).

Én anno angol es töri emelttel jöttem. Én is azt hiszem hogy 3 vagy 4 voltam bioszból, mindent a 0ról kezdtek egyetemen, tényleg megtanulható, szerintem nem ezen múlik.

De tény, hogy tanulni kell. Rá kell fordítani az időt és erőfeszítést, mert csak attól, hogy valaki bemegy órára még nem fogja tudni vizsgán a dolgokat. Ez egy tanulós szak.

dec. 10. 11:37
 4/16 A kérdező kommentje:

#3 igen, hajlandó lennék tanulni, de a magolás része nem megy valami gyorsan.

Máshol is vannak szigorlatok?

Én is angol töri emelttel mennék, de nem hiszem hogy az ELTE-re bekerülnék, inkább egy vidéki egyetem lenne a cél.

dec. 10. 11:40
 5/16 anonim ***** válasza:
82%
Én úgy tudom mindenhol van, max máshogy hívják. Komplex vizsga meg nem tudom mik vannak. De csodálkoznék, ha másol nem lenne valamilyen formában szigorlat. De ezek is megoldhatóak. Nekem 1 hét nagyon intenzív tanulás volt ezeknél vagy 2 hét lazább. Tehát nem a világ vége ez sem, vannak ennél húzósabb szakok is.
dec. 10. 11:44
 6/16 A kérdező kommentje:
#5 hát ez megnyugtató, szerintem meg fogom próbálni. Csak tényleg a magolás részétől tartok, mert nekem nagyon lassan megy. Viszont szorgalmas vagyok, a biosz pedig érdekel
dec. 10. 11:45
 7/16 anonim ***** válasza:
10%
A gyerekem elvégezte úgy, hogy mellette még a Corvinusra is járt marketing szakra plusz multinál dolgozott havi 40+ órában plusz még sportolt is és magánélete is volt, szóval annyira nehéz nem lehet.
dec. 10. 13:53
 8/16 A kérdező kommentje:
#7 köszönöm, viszint nem vagyunk egyformák, lehet hogy a lányod nagyon tehetséges/gyorsan tanult, attól nekem még lehet nehéz sajnos
dec. 10. 15:23
 9/16 anonim ***** válasza:

Szigorlatok mindenhol vannak, maximum más az elnevezése. Ezek másodévtől esedékesek.

A vizsgák száma félévről félévre eltérő lehet. Általában azokból a tárgyakból van vizsga, amiknél előadás (is) van, a gyakorlati tárgyakból vagy gyakorlati jegy van, ilyenkor a félév során vannak azon az órán feladatok, pl prezentáció, beadandó, zh és azoknak a jegyeknek az átlagából kapjuk meg a végső jegyet. Vannak olyan tárgyak is, amik ugyan előadások, de van pl egy zh a félév során és az is beleszámít a jegybe a vizsga mellett.

Szerintem valamennyire humán is meg reál is.

dec. 10. 21:34
 10/16 A kérdező kommentje:
#9 köszönöm a választ. Te hova jártál? A reál része mennyire durva, számolós?
dec. 10. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!