Ha megszűntetem az egyetemi hallgatói jogviszonyomat a lent leírt esetben, akkor fizetnem kell?
EKKE-n tanulok 2 állami ösztöndíjas képzésen. Az egyiket (turizmus-vendéglátás) 5 féléve tanulom. Már az első félév után éreztem azt, hogy nem látom a jövőm ebben a szakirányban. Nem érzem magamban a kompetenciát, hogy megtanuljam azokat a tantárgyakat, amiket ott tanítanak. Nem is ez volt az "álom hivatás", amit magamnak elképzeltem.
Időközben idén felvételt nyertem ugyanezen egyetemen a szociálpedagógiai képzésre, melyet szeptemberben elkezdtem párhuzamosan (nappali tagozaton) a turizmus-vendéglátás mellett. Imádom a közösséget, az oktatókat, a tárgyak érdekesek számomra, könnyen érthetőek.
Viszont ezalatt a félév alatt vettem a bátorságot és elhatároztam, hogy megszűntetem a hallgatói jogviszonyomat turizmus-vendéglátás szakon. Otthon nem örülnek neki, de már beletörődtek.
Ha kiiratkozom, akkor lesz bármilyen fizetési kötelezettségem annak ellenére, hogy elkezdtem egy másik szakot ugyanezen karon belül? (GTK)
Illetve azt fontos hozzátennem, hogy kollégista vagyok. Még mikor nem tudtam, hogy felvételt nyertem szociálpedagógia szakra, akkor májusban jelentkeztem az idei tanévre és felvettek. Ha kiiratkozom turizmusról, akkor a kollégiumi elhelyezésem is veszélyben van?
Aki volt hasonló helyzetben mit tanácsol?
Köszönöm a válaszokat.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!