Ha az egyetem egyoldalúan megszűnteti a hallgatói jogviszonyom, mert egy azonos tanegységből ötödjére sem sikerült a vizsgám, akkor pótfelvételi eljárással jelentkezhetek-e egy másik szakra ugyanarra az egyetemre?
Anno elkezdtem mérnökinformatika szakon tanulni, azonban a mérnöki része abszolút nem érdekel, ez meg is látszott a mérnöki típusú tantárgyakon kapott jegyeimen. Azonban rájöttem, hogy a gazdasági témájú tárgyak érdekelnek. Épp írni akartam a Tanulmányi Hivatalnak, hogy át akarok jelentkezni gazdaságinformatika szakra, azonban ma jött levél, hogy az egyetem megszűntette a hallgatói jogviszonyom, mert 5. alkalomra sem sikerült a vizsgám az egyik mérnöki tárgyból.
Ha így megszűnt a hallgatói jogviszonyom, akkor jelentkezhetek-e pótfelvételivel gazdaságinformatika szakra ugyan arra az egyetemre, ahonnan kivágtak mérnökinformatikáról? Ha lehet jelentkezzek, akkor a későbbiekben a tanulmányaim során okozhat-e problémát ez a hallgatói jogviszony megszűnés?
Nem, mivel pótfelvételi eljárásban csak azok jelentkezhetnek, akik egyetlen megjelölt képzésre sem nyertek felvételt az általános felvételi eljárásban, amire te nem jelentkeztél.
A következő lehetőséged a keresztféléves felvételi eljárás, már ha a szakot meghirdetik.
#1: "A pótfelvételi során már csak egy képzés jelölhető meg, valamint csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 23-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!