Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy működik az elbocsátás...

Valaki : kérdése:

Hogy működik az elbocsátás tanároknál?

Figyelt kérdés

Idősebb tanárok véleménye érdekel az adott helyzetről. Kínos a kérdés, nem tudom máshol feltenni.

2 éve dolgozom egy iskolában, ahol akkor egy nyugdíjas helyett vettek fel, de akkor is rossz helyzetben volt. Most az a helyzet, hogy elkezdték lebegtetni, hogy többeket jövőre elbocsátanak, mert a diákokhoz képest sokan vagyunk. Mivel rajtam kívül egy nyugdíj előtt álló van, aki szintén az én tantárgyakat tanítja, én leszek az egyik.

Tankerületi iskoláról van szó. Kérdésem, hogy mikor ilyen van, akkor ajánlanak másik munkát a tankerületen belül? Valaki azt mondja, hogy ilyenkor mindig szoktak.

tegnap 18:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a realitás, hogy ajánlanak mást, de láttam már olyat is, hogy egy tanárt beosztották mindenhová, hogy legyen tanórája, és nem küldték el.

De alapból nem értem ezt az "elkezdték lebegtetni" dolgot: ki? Milyen fórumon?

Folyosói pletykákból ne indulj ki.

tegnap 19:19
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Határozott vagy határozatlan idejű szerződéssel vagy? A határozott egyszerűen véget ér. Határozatlan esetén megpróbálnak más iskolában helyet keresni.
tegnap 19:26
 3/6 A kérdező kommentje:

Határozatlan

Nem szeretnék konkrétumokba bocsátkozni, nem véletlen, hogy ott nem merek kérdezni :(

De ez egy igazi infó, az igazgatónktól. Úgy fogalmazott, készüljünk fel, hogy többen menni fognak. Konkrét neveket nem mondott, de 15 alatti fő a tantestület és csak 8-an nem állnak nyugdíj előtt.

Az számít, hogy osztályfőnök vagyok?

Nem végzős lesz jövőre az osztály

tegnap 19:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Számít. Meg az is, hogy mennyire vannak megelégedve veled. Meg az is, hogy mennyi a fizetésed. Meg az is, hogy milyen szakos vagy.
tegnap 19:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Két érettségi tantárgyak van, panasz sose volt rám, tartok korrepetálásokat óráimon felül. Meg sok mindent bíznak rám. Viszont utána nézegettem, és van ez így más iskolákban is… nem tudom mit számítanak ezek, ha egyszerűen simán elég az a pár tanár, aki mindjárt nyugdíjba megy, mert a többinek jutna 5-6 óra…
tegnap 20:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Akkora tanárhiány van, hogy ha matekos, angolos, vagy digitális kultúra szakos vagy akkor szinte bármikor találsz magadnak állást. Ilyen helyről menekülni kell! A facebookon nézelődj a pedagógus állások csoportban. Most is keresnek tanárokat szinte minden tantárgyból.
tegnap 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!