Egyetemen levelezőn nektek be kell(ett) járni?
Sok helyen pénteken már órák vannak, de aki általános munkarendben dolgozik, az nehezen vesz részt péntekenként az órákon. Ilyenkor gyakorlatok is vannak, amiken kötelező megjelenni? Hogy lehet megoldani az ilyet?
Nálatok hogy van/volt? (melyik egyetem és melyik szak)
Esetleg fél nap szabival? Ha péntek délután van csak óra és nem egész nap.
Egyik kolléganőm csoporttársát sem engedték el annó pénteken. Ő mindig elkérte az anyagot.
Ahova én jártam nem volt kötelező jelenlét és csak szombaton volt óra. Nálam ez szempont volt a jelentkezésnél. Így nem kellett a cégnél sem szólnom.
Mindkettő mesterképzés volt.
KRE óvodapedagógus szak.
2 hetente péntek-szombaton óra (félévente 5 péntek és 5 szombat), mindenre be kell járni. Majdnem minden tárgyból 3 alkalom van, a háromból egyszer lehet hiányozni. Ha a 2 alkalom egy hétvégén péntek-szombaton van, akkor ha beteg vagy is szívtad és simán megbuktatnak. Nem érdekli őket, hogy beteg vagy,bent kell ülni maszkban. Reggel 9-től este negyed 8-ig tartanak az órák, pénteken is.
Ezen kívül minden félévben 45 óra óvodai gyakorlatot kell teljesíteni (egy hét, azaz 5 munkanap). Utolsó félévben 8 hét gyakorlatot.
És ezen kívül a vizsgák nagyrésze is hétköznap van.
Azaz egy évben 10 péntekre kell szabadság, 10 gyakorlati napra kell szabadság, az 20 nap, plusz a vizsgák. Ez azt jelenti, ha valaki teljes állás mellett szeretné csinálni, nem óvodában dolgozik, akkor nyáron nem megy sehova és 2 ünnep köz3is dolgozik 3 évig, utolsó félévben még felmond a munkahelyén és reménykedik, hogy diploma nélkül felveszik oviba dolgozni a gyakorlat idejére.
Nem érdekli őket, hogy munka mellett gyakorlatilag nem lehet elvégezni a szakot. És csodálkoznak, hogy kevés az óvodapedagógus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!