Középiskolai felnőtt nappali képzés mellett lehet levelező szakra járni egyetemen?
20 éves vagyok, tavaly kezdtem el egy 2 éves nappali képzést egy középiskolában, szóval az első éven már túl vagyok.
Viszont jelentkeztem levelezői képzésre egyetemen, amire valószínű, hogy felfognak venni.
Azzal számoltam, hogy ott kell hagyjam azt a felnőtt képzést, de ha van rá esély, hogy egyszerre a kettőt csináljam, akkor nagyon örülnék.
A felnőtt nappali képzést középiskolában, úgy kell elképzelni, hogy heti 5 nap 7-8 óra. Ugye itt kapok diákigazolványt, ösztöndíjat stb.
A levelezői meg péntek/szombat lenne. (El tudnék menni péntekekről, szóval ez nem lenne probléma).
Aki esetleg tudja a választ, kérem ne tartsa magában, vagy esetleg ha egy linket elküldene már az is nagy segítség lenne.
Előre is köszönöm!
De jogilag lehetséges? Mármint nem zavar bele egyik ösztöndíjba se?
Az időmmel tudok bánni, szerencsére szeretek tanulni, jó a memóriám stb.
Alapból, ha csak egyetemre mennék, dolgoznom kellene mellette, így ugyanúgy meg kellene oldanom a tanulást.
Mivel fogalmad sincs, hogy milyen szakon vagyok épp, és hogy milyen szakra szeretnék menni, így kérlek ne írj ilyeneket. Nyilvánvalóan nem jogra meg orvosira szeretnék menni.
Nem 2 egyetemi szakra szeretnék menni(ami ugye nehezebb is lenne).
Viszont ismerek olyanokat, akik 2 EGYETEMI szakon voltak egyszerre és el tudták végezni.
Én meg kb OKJ-t végeznék mellette, ami egy kicsit könnyebb, mintha 2 egyetemi szakra mennék egyszerre.
Ha neked nem menne, azt nagyon sajnálom.
Szeretek tanulni és tényleg nagyon jó a memóriám, lehet nehéz elhinni, de így van. Tudom, hogy mit bírok el, ismerem magamat :).
Az ok, hogy miért nem várok még 1 évet, az az, hogy nem szeretnék még 1 évet halasztani.
Többieknek köszönöm a válaszokat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!