Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tudnátok mondani egy véleményt...

Tudnátok mondani egy véleményt a Kodolányi János Gimnáziumról?

Figyelt kérdés
Milyen az iskola? Milyenek a diákok? Milyen az oktatás? Mert persze tudom, hogy csomó minden kint van az oldalon de a személyes vélemény kicsit jobb azért.

nov. 24. 13:03
 1/1 anonim válasza:
Szia! Az iskolában nagyon fontos, hogy melyik osztályba mennél. A legjobb osztály szerintem az Általános Gimnáziumi osztály, tehát a “C”. A gimnáziumi éveidet nagyon megfogják határozni a tanárok ebben a suliban (gondolom ez máshol is így van), vannak nagyon nagyon jó tanárok, viszont vannak olyanok is, akiknek súlyos gondjaik vannak és csak annyi látszik rajtuk, mintha tényleg mindenkit utálnának. Az én megfigyeléseim szerint az iskola most nagyon ráment az eredményekre, hogy minél magasabban legyen a rangon. A diákokról nem lehet túl sokat mondani, hiszen nem az iskola fogja meghatározni, hogy neked milyen osztálytársaid lesznek. Akiket felvesznek, logikusan vagy tetszik vagy nem. Az angol nyelv oktatásában szerintem nagyon nagy dícséretet érdemelnek, mert tényleg nagy hangsúlyt fektetnek rá és egy “Haladó” csoportban, legkésőbb 10. év végéig megvan a B2-es nyelvvizsga, továbbá van nyelvi nap is, ahol ingyen kipróbálhatod a nyelvvizsgát, valamint ingyen kapunk felkészítő társalgási könyvet, ami más iskolákban (legalább is itt Fehérváron) nem nagyon van. A programokat nem nagyon viszik túlzásba, viszont vannak szünetek amik hamarabb kezdődnek mint más sulikban (pl a téli nálunk már szerdától, máshol csak péntektől) Az érettségin is eléggé rajta van az iskola, minket már 9.-től folyamatosan azzal riogatnak. Van is olyan tanárunk aki rendszerességgel érettségi lapokat hoz nekünk és többségében a dolgozat is abból van, tehát nem kell félni, hogy nem leszel felkészülve. Az iskolát nem nevezném túl rugalmasnak pár dolog terén és nagyon feltudják fújni a legkisebb dolgokat is, úgyhogy a viselkedésre oda kell figyelni. Én mindenképp a “C” osztályt javaslom ha Kodó vagy pedig “Ny” és a sport osztályt mellőzném különböző okok miatt, ott nehezebb világ van. Mások lehet, hogy máshogyan látják, természetesen ez a saját véleményem.
dec. 16. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!