Milyen Székesfehérváron a Kodolányi gimnázium?
Ismerősöm fia 4,5 volt, 26 pont lett a matekja, a magyar kicsit jobb, simán felvették. Amúgy a pontszám kalkulátorba be tudod írni a jegyeidet, meg, hogy kb. milyen felvételire számítasz, és akkor a korábbi éveket meg tudod nézni. Nyilván ez nem 100 %, de azért egy jó viszonyítási alap.
Egyébként én nem hallottam róla jókat. Mi is fontolgattuk, de aztán elvetettük.
A lányom 4,6 volt tavaly, most is olyan körül lesz. Magyarból és matekból is 32 pontos próbafelvételit írt decemberben a suliban. Egyébként figyelemzavaros, de mégis ő a legjobb tanuló az osztályban. Én írtam a Kodolányinak, hogy fogadnak-e sni-s tanulót, és azt írta vissza az igazgatóhelyettes, hogy elvileg fogadnak, de javasolja, hogy ne menjen oda, mert nagyon nehéz lenne az neki.
Nem kicsit akadtam ki. Elég korlátolt ez a nő, ha az sni-ből ő azt vonja le, hogy nem tud leérettségizni egy gyerek. Elég sok sni-s ismerősöm van még diplomával is.
Szóval nálam a Kodolányi elásta magát. Amúgy minden ismerősöm azt mondta, hogy gyenge, a nyelvvizsga magántanár nélkül nem lesz meg. Szóval tuti nem felelne meg a lányomnak. Neki ennél jobb kell.
Egyébként a sport tagozatra nem nagyon van túljelentkezés náluk.
Egyébként a fogalmazás pontozása is fent van az OM honlapján, ahol a többi megoldás. Kicsit szubjektívebb. A tartalmat, a szerkezetet, a stílust, a helyesírást és a külalakot pontozzák.
Nekem minden ismerősöm azt mondta, hogy nagyon nagyvonalúan pontozták a fogalmazást, amiatt nem kell aggódni. Bevezetés, tárgyalás, befejezés. 2 érv ellene, 2 év mellette, ez legyen meg, legyen meg a hármas tagolás, meg a minimum terjedelem. Ne firkáld át, ha tévesztesz, meg ne legyen helyesírási hiba, akkor nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!