Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Csak számomra retek unalmas...

Csak számomra retek unalmas az Aranyember?

Figyelt kérdés

11.osztályos vagyok

Bármikor el kezdem olvasni megunom. Ráadásul nem is érti az osztály nagyrésze, hogy mi van oda írva, hiába kérdezi tanárnő, hogy ez a mondat mit jelent a regényben. Egyszerűen bonyolult a nyelvezete.

A rekordom 42 oldal volt

Ráadásul dogákat írunk belőle minden órán.

Idéznek a regényből és akkor írd oda a két szereplő nevét akiről szól az a részlet.

Vagy hogy mi történt ebben a részben.

Számomra még az olvasóbapló is unalmas.

Stb

tegnap 19:08
 1/5 anonim ***** válasza:
54%

Kár. Szerintem még a hosszú leírásokkal is olvasható Jókai. Igaz, én nagyon gyorsan olvasok.

Az aranyember pedig a régi időben játszódó történet ellenére, nagyon mai részekkel van tele.

Kijönne belőle pár krimi novella. Meg modern filmnek is el tudom képzelni, a nőalakok világát áthelyezve mostanra, és továbbgondolva, úgy kibontva.

tegnap 19:18
 2/5 anonim ***** válasza:
73%
Nekem kedvencem volt. Többször is elolvastam. És szerintem a film is jó volt, amiben Pécsi Ildikó játszotta Noémi szerepét.
tegnap 20:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Létezik egy a mai modern nyelvre átírt változata, azt tudom ajánlani.
tegnap 20:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem az a baj, hogy unalmasnak találod a könyvet, mert a kötelezők többsége tényleg az. Sokkal inkább az a baj, hogy 17-18 éves korodra nem vagy képes bonyolultabb szövegeket értelmezni (ha később egy szerződést kell aláírnod, azt sem óvodás nyelven fogják megfogalmazni), illetve láthatóan a helyesírásodon sem segített az olvasás ("el kezdtem").
tegnap 20:50
 5/5 anonim válasza:
100%
Jókait karakterre fizették, amikor - amúgy folytatásos teleregényként - írta a művet, és ő maga is szenvedett vele, a felesége állítólag bezárva tartotta a szobájában, amíg le nem adta a heti megrendelt részletet. :D Nem tudom, hogy ennek mekkora része, ami puszta legendárium, anno a tanáromtól hallottam ezt vagy hasonlót. De nem is ez a lényeg. Néha kicsit megembereljük magunkat, és annak is nekiveselkedünk, amihez hirtelen nincs annyira kedvünk. Közelítsd meg úgy, hogy megpróbálod ebben is megtalálni az értéket, ez a felfogás később is sokat fog segíteni, az élet számos területén.
tegnap 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!