Bármikor el kezdem olvasni megunom. Ráadásul nem is érti az osztály nagyrésze, hogy mi van oda írva, hiába kérdezi tanárnő, hogy ez a mondat mit jelent a regényben. Egyszerűen bonyolult a nyelvezete.
A rekordom 42 oldal volt
Ráadásul dogákat írunk belőle minden órán.
Idéznek a regényből és akkor írd oda a két szereplő nevét akiről szól az a részlet.
Kár. Szerintem még a hosszú leírásokkal is olvasható Jókai. Igaz, én nagyon gyorsan olvasok.
Az aranyember pedig a régi időben játszódó történet ellenére, nagyon mai részekkel van tele.
Kijönne belőle pár krimi novella. Meg modern filmnek is el tudom képzelni, a nőalakok világát áthelyezve mostanra, és továbbgondolva, úgy kibontva.
tegnap 19:18
2/5 anonim válasza:
Nekem kedvencem volt. Többször is elolvastam. És szerintem a film is jó volt, amiben Pécsi Ildikó játszotta Noémi szerepét.
tegnap 20:13
3/5 anonim válasza:
Létezik egy a mai modern nyelvre átírt változata, azt tudom ajánlani.
tegnap 20:27
4/5 anonim válasza:
Nem az a baj, hogy unalmasnak találod a könyvet, mert a kötelezők többsége tényleg az. Sokkal inkább az a baj, hogy 17-18 éves korodra nem vagy képes bonyolultabb szövegeket értelmezni (ha később egy szerződést kell aláírnod, azt sem óvodás nyelven fogják megfogalmazni), illetve láthatóan a helyesírásodon sem segített az olvasás ("el kezdtem").
tegnap 20:50
5/5 anonim válasza:
Jókait karakterre fizették, amikor - amúgy folytatásos teleregényként - írta a művet, és ő maga is szenvedett vele, a felesége állítólag bezárva tartotta a szobájában, amíg le nem adta a heti megrendelt részletet. :D Nem tudom, hogy ennek mekkora része, ami puszta legendárium, anno a tanáromtól hallottam ezt vagy hasonlót. De nem is ez a lényeg. Néha kicsit megembereljük magunkat, és annak is nekiveselkedünk, amihez hirtelen nincs annyira kedvünk. Közelítsd meg úgy, hogy megpróbálod ebben is megtalálni az értéket, ez a felfogás később is sokat fog segíteni, az élet számos területén.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!