Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Manapság is azzal baszogatják...

Manapság is azzal baszogatják a szülők a gyerekeket, hogy ha rosszul tanulnak, akkor csövesek lesznek?

Figyelt kérdés

Engem speciel annyira átbasztak ezzel, hogy azért állok a csövesség határán, mert tanultam. Az emberek 90 százalékánál jobban tudom a magyart, a törtenelmet és a földrajzot. A matekot és fizikát az emberek 95 százalékánál tudom jobban, valószínűleg kis tanulással megírnám ötösre bármely mérnök szak matematika vizsgáját. És mire megyek vele? Semmire. Még azok a készségek se jók semmire, amiket a tanuláshoz társítanak. Azt mondják, hogy a verstanulás fejleszti a memóriát, mégse látom, hogy bárhol is hasznát venném a fejlett memóriámnak (jelentsen bármit is ez). A törtenelemről is szeretik elmondani, hogy nem csak évszámok magolásából áll, és egyet is értek vele, de még egy munkahelyet nem láttam, ahol értékelnék, hogy az összes munkatársnál jobban ismerem a múltbéli dolgokat. Sokkal inkább azt látom, hogy a 25 éves törtető picsából osztályvezető lesz, és annyit tud Kádárról, hogy politikus volt.

Szóval szerintem alá kellene íratni minden tanévben legalább egyszer a szülőkkel és a gyerekekkel, hogy az iskolában felszedett tudás ha nem is káros, de semmilyen összefüggésben nincs a későbbi sikerrel és karrierrel.

nov. 19. 22:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

10-es, igen, mindig ez a duma, hogy aki nem tanul, abból lesz a szakmunkás, és abból hiány van, és milyen jól keresnek.

Hát, nem tudom.

Én akárhány ilyet láttam, az úgy nézett ki, hogy jött a fővállalkozó, akinek volt egy kis esze. Ő odahívott pár segédmunkást, akinek szemmel láthatóan nem volt meg még a 80-as IQ sem. Aztán valamit odagányoltak. Havi díj egész biztos, hogy nincs, max. napi, attól függően, hogy hogy van a munka. Nálunk megmondta a fővállalkozó 3 éve 5000 ft-ot adott ezeknek az embereknek.

A főnök valóban jól keresett, de azért neki tanulnia is kellett ám! Az nem úgy néz ki, hogy se tanulni, se dolgozni nem akarok, én leszek itt a leggazdagabb!

Az meg a másik, hogy nehéz fizikai munkát senki nem akar csinálni. Arra van a legnagyobb szükség, de ha arról van szó, hogy én menjek egész nap térdelni a padlón, vagy 40 fokban nyáron a tetőn lenni, hát arra valahogy senkinek semmi kedve, és ezt meg is értem. És odáig el is kell jutni, hogy ő legyen a főnök, először ő volt segédmunkás.

Tetőt csináltattunk az idén. A srác, aki jött, 35 éves volt. Meg is lepődtem, amikor mondta, legalább 10-15 évvel idősebbnek nézett ki, teljesen tönkre van menve szegény.

nov. 24. 17:31
 12/14 anonim ***** válasza:
11: én azért ismerek , nem is egy mérnököt, aki pár év mernokoskodes mellett / utan szakmát is csinált és vállalkozó lett belőle. Az egyiknek van azóta egy elég nagy cége nem 5 alkalmazottal.. Szoval ezért ez a szakmát tanulok mert máshogy nem vagyok elég okos dolog nem feltétlenül igaz ám . Egyébként én épìtőiparban dolgozom , elég sok szaki hazavisz fel millió koruli pénzeket alkalmazottként is. Persze olyan is van akinek nem jön be, meg sincs hozzá tehetsége, pia vagy egyéb gondok miatt lesüllyed. Én mernokkent dolgozom 10 éve, és kineztem egy szakmát ami passzol a területemhez amit jó eséllyel meg fogok csinálni a jövőben. Egy az engem legkevésbé érdekelt a tervezési munka ( nem hiába dolgozom épìtésvezetőként ) másrészt jó érzés ha az ember fizikailag is képes osszerakni valamit a 2 kezével. Amiből persze később netán hétvégi vállalkozás, vagy teljes állásban vállalkozás is lehet. Egész életemben nem feltétlenül tervezek alkalmazottként élni. Aztan majd kiderül mit hoz a jövő.
nov. 24. 18:28
 13/14 anonim ***** válasza:
Egyébként a fizikai munka sok esetben rombolja a testet fizikálisan avval egyet értek. Habar már sok kényelmi gép és berendezés van amivel lehet csökkenteni a xarabb munkareszeket. De a szellemi munkánál is megvannak ezek a hátrányok ám. A sok ülést leszamitva egy szellemi vezető testét meg sok esetben a stressz rágja . Láttam/ hallottam már olyan projekt menedzser, közép- felső vezető vagy akármilyen stresszesebb munkát végző emberről akinek mondjuk az emésztése , belei jócskán tönkrementek a masszív stressztől és a fosas szó szerint kínozta napi szinten... persze a vérnyomás vagy egyéb ebből származó gondokat is lehetett volna ide ìrni.
nov. 24. 18:33
 14/14 anonim ***** válasza:
Érdekesek ezek az utóbbi hozzászólások. Látszik, hogy ahogy semmi az életben, ez sem fekete-fehér
nov. 24. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!