Manapság is azzal baszogatják a szülők a gyerekeket, hogy ha rosszul tanulnak, akkor csövesek lesznek?
Engem speciel annyira átbasztak ezzel, hogy azért állok a csövesség határán, mert tanultam. Az emberek 90 százalékánál jobban tudom a magyart, a törtenelmet és a földrajzot. A matekot és fizikát az emberek 95 százalékánál tudom jobban, valószínűleg kis tanulással megírnám ötösre bármely mérnök szak matematika vizsgáját. És mire megyek vele? Semmire. Még azok a készségek se jók semmire, amiket a tanuláshoz társítanak. Azt mondják, hogy a verstanulás fejleszti a memóriát, mégse látom, hogy bárhol is hasznát venném a fejlett memóriámnak (jelentsen bármit is ez). A törtenelemről is szeretik elmondani, hogy nem csak évszámok magolásából áll, és egyet is értek vele, de még egy munkahelyet nem láttam, ahol értékelnék, hogy az összes munkatársnál jobban ismerem a múltbéli dolgokat. Sokkal inkább azt látom, hogy a 25 éves törtető picsából osztályvezető lesz, és annyit tud Kádárról, hogy politikus volt.
Szóval szerintem alá kellene íratni minden tanévben legalább egyszer a szülőkkel és a gyerekekkel, hogy az iskolában felszedett tudás ha nem is káros, de semmilyen összefüggésben nincs a későbbi sikerrel és karrierrel.
10-es, igen, mindig ez a duma, hogy aki nem tanul, abból lesz a szakmunkás, és abból hiány van, és milyen jól keresnek.
Hát, nem tudom.
Én akárhány ilyet láttam, az úgy nézett ki, hogy jött a fővállalkozó, akinek volt egy kis esze. Ő odahívott pár segédmunkást, akinek szemmel láthatóan nem volt meg még a 80-as IQ sem. Aztán valamit odagányoltak. Havi díj egész biztos, hogy nincs, max. napi, attól függően, hogy hogy van a munka. Nálunk megmondta a fővállalkozó 3 éve 5000 ft-ot adott ezeknek az embereknek.
A főnök valóban jól keresett, de azért neki tanulnia is kellett ám! Az nem úgy néz ki, hogy se tanulni, se dolgozni nem akarok, én leszek itt a leggazdagabb!
Az meg a másik, hogy nehéz fizikai munkát senki nem akar csinálni. Arra van a legnagyobb szükség, de ha arról van szó, hogy én menjek egész nap térdelni a padlón, vagy 40 fokban nyáron a tetőn lenni, hát arra valahogy senkinek semmi kedve, és ezt meg is értem. És odáig el is kell jutni, hogy ő legyen a főnök, először ő volt segédmunkás.
Tetőt csináltattunk az idén. A srác, aki jött, 35 éves volt. Meg is lepődtem, amikor mondta, legalább 10-15 évvel idősebbnek nézett ki, teljesen tönkre van menve szegény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!