Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ez normális tanítás?

Ez normális tanítás?

Figyelt kérdés
A matematika tanár felírja a vázlatot a táblára, majd megold (inkább felírja) egy példát. És utána elvárja, hogy a bonyolultabb feladatokat megtudjuk oldani. A dogába meg olyat is tesz bele amit nem is oldotunk. (Szerinte a matematikát nem érteni kell hanem az összefüggéseket kell látni. )

tegnapelőtt 16:16
 1/8 anonim válasza:
24%
Ez sajnos általánosan jellemző elég sok tanárra (tisztelet a kivételnek)
tegnapelőtt 16:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem pont ilyen tanárom volt. Egy példát megoldott, nem magyarázott, megvárta, míg gyakorlás közben mindenkinek a maga tempójában leesik, miért is így kell csinálni. És érdekes módon teljesen jól működött, mindenki megértette előbb-utóbb.
tegnapelőtt 17:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
valamilyen szinten igaza van, ne várjuk már el hogy csak olyan van a dolgozatban amit 1:1 megoldottatok
tegnapelőtt 19:33
 4/8 A kérdező kommentje:
Olyan feladat típust belerakni amit nem vettünk? Ez normális?
tegnapelőtt 19:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
aha igen mert feltételezem a már vett anyagokba megvoltak az alapjai és rá kéne jönni. de persze ha csak azt vesszük hogy egy almafa meg két almafa az három almafa, akkor két focilabda meg négy focilabda kiszámolása lehetetlen mert mi csak alamfákat tudunk számolni.
tegnapelőtt 19:57
 6/8 Tom Benko ***** válasza:
Tehát megold egy feladatot. Valószínűleg típusfeladat, hogy lássátok az elméletet a gyakorlatban. Itt most kimaradt egy kis rész, valószínűleg kiad néhány típusfeladatot önálló feldolgozásra. Ezek után pedig ad olyan feladatokat, amik az így megszerzett ismeretek segítségével lehet megoldani. A dolgozatban pedig az összes ismeretet kéri számon.
tegnap 11:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Én azt hiszem értem mi a gondod, de szólj ha tévedek.

Nekem gimiben első két évben volt egy nagyon jó matektanárom. Mindig elmagyarázott mindent, példakat mondott. Ha nem értetted mas megközelítésben elmondta. Mindenki négyes, ötös volt matelból.

Aztán kaptunk másik tanárt. Az volt a tanítása, hogy felírta szó nélkül a táblára a dolgokat se magyarázat, se semmi. Kérdezni nem lehetett.

Szépen leromlottak a jegyek 2-3 lett mindenki. Magántanárhoz kellett járnom, hogy az érettségit meg tudjam csinálni matekból.

Szerintem a kérdezőnek az a baja, hogy nem kap magyarázatot csak lásd és old meg a feladatot.

tegnap 13:29
 8/8 Tom Benko ***** válasza:
@7: Miután szinte semmi noncs kifejtve, akár igazad is lehet. De az is lehet, hogy a kihagyott részekben van a kutya elásva.
ma 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!