Mit jelent az, hogy "kutató- elitegyetem"?
MINDEN egyetem alap tevékenysége az oktatáson kívül a kutatás. Ahol nincs kutatás (adott szakterületen), azt egyetemnek nem is lehet nevezni. Tehát KUTATÓ minden egyetem.
ELIT?! - ez kimondottan sóder, kamu, reklám, átverés, idiótaság. Az egyetem az intézményes tanulás felső foka, a legjobban tanuló, legtöbbre vágyó (elit) fiatalok számára, akiket ott tanítják a legjobb, legképzettebb (elit) tanárok. Minden egyetemen így van, így kell lennie! Szóval egy egyetemet elit egyetemnek nevezni kb. annyira értelmes, mint egy kocsmát piáló-kocsmának becézni.
(És akkor még arról nem is szóltam, hogy elitegyetem - így egy szóban - mekkora orbitális baromság.)
“Elit egyetemnek minősülnek azok a felsőoktatási intézmények, ahol régóta, több területen is eredményes kutatások zajlanak”.
Ilyen a Semmelweisen kívül még pl. a BME, Debreceni Egyetem, az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem.
Kedves #1
Minden egyetem ide sorolható?!?Azért pl.egy Milton Friedman Egyetemet, vagy Dunaújvárosi Egyetemet stb., meg társait, ahova komolytalan ponthatárokkal lehet bekerülni, és csak azért vannak,hogy diplomásokat gyártsanak pénzért, elnézést, de ne soroljuk már ezen ELIT kategóriába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!