Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Rejtő Jenő miért nem része az...

Rejtő Jenő miért nem része az irodalom tananyagban?

Figyelt kérdés
Középiskolai tankönyvek miért felejtik el megemlíteni Rejtő Jenő nevét? Miért nem tanítják iskolákban?

tegnap 18:10
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Nem lehet mindenkit belerakni. Így is aránytalanul sok az irodalom a tananyagban.
tegnap 18:13
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
Pedig többen olvasnának, ha az Egri csillagok és egyéb történelmi helyett ezt kellene.
tegnap 18:16
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Mert nem igényes irodalmilag, "csak" szórakoztató.
tegnap 18:16
 4/9 Kólauborkával ***** válasza:
51%
Ezen én is gondolkodtam már, vannak olyan részei az irodalomnak aki helyett beférne ez, ezzel legalább meg jön az ember kedve az olvasáshoz nem úgy, mint pl.: az Átváltozás, nem is értem mit keres a tananyagban, az életkedved elmegy tőle nem hogy olvasni legyen kedved…
tegnap 18:38
 5/9 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
100%
Miért kellene tanítani?
tegnap 18:47
 6/9 anonim ***** válasza:
89%
Ilyen alapon mondjuk egy krimit is be lehetne illeszteni a tantervbe. RJ nagyon tehetséges volt-a ponyvairodalom terén.
tegnap 18:58
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
2. A hazaszeretet fogalmát a Rejtő könyvekből nem lehet átélni, de az Egri csillagokból igen. Az oktatásnak vannak céljai, de nem a Rejtő könyvek által. Mellesleg én eléggé megrostálnám a tanítandókat-
tegnap 21:13
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem hasonlítható a klasszikus irodalom a ponyvához.

De ha már megemlíteném a humort az irodalomban, akkor Nagy Lajoson, Karinthy Frigyesen kívül az sjánlottba tenném Rejtőt.

A diáknak a humorérzékét is fejleszteni kell, Rejtő pedig alkalmas az igényes szellemesség bemutatására.

Rejtő mesélő, anekdotázó stílusbeli titka, az abszurd, fanyar humora,leöntve némi vagány romantikával.

Szeretni való minden figurája . Mindegyik önmagában is kifordított, tótágasra állított, többszörösen csavaros figura.

10-12 éves korban már a gyerek kezébe kell adni, fejleszteni a humorérzékét.

Gimis kurunkban Rejtő idézetekkel szórakoztattuk egymást., bizonyos helyzetek poénjaira rájátszva.

A tanár a táblánál feleltetett, Jóska kínszenvedett. A tanár úr együttérzőn , mondta

-Hát , fiam, ez nem megy. Na, majd legközelebb.

És bevéste a karót.

Mire a haver benyögte:- Barátságosan hátbavert, majd felemelt és leporolt.

Dőlt az osztály a röhögéstől.

tegnap 22:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Vannak tanárok, akiknél Rejtő is kötelező, meg Agatha Christie is.

Egyébként nekem az Átváltozás is tetszett. :)

tegnap 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!