Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek van ertelme a...

Szerintetek van ertelme a szalagavatoknak manapsag?

Figyelt kérdés

Kezdjuk onnan, hogy azt elismerem hogy sokaknak kulonosen akkor ha szeretik az adott iskolajukat azoknak ez egy nagy elmeny lehet, csak az a kerdes hogy ez az elmeny felulmulja azt a sok negativumot ami ezzel az egesszel jar.

Igazabol az elso es a legnagyobb problema az egesszel az az, hogy elvarjak a szuloktol nem figyelembe veve az anyagi helyzetuket hogy fizessenek eveken keresztul eleg sok penzt a rendezvenyre. Ratesznek erre egy lapattal azzal is, hogy mintha minden iskolaban a legdragabb diszeket, helyszint tanctanart stb-t akarnak leszervezni, nem figyelembe veve a csaladok anyagi helyzetet (szemely szerint egyebkent engem annyira nem erint a problema ugyanis egy privat suliba jarok, ahol valszeg mindenkinek megvan egy viszonylagosan biztos egzisztencia), de ettol fuggetlenul ez sok iskolaban nincs igy.

A masik az pedig az, hogy tarsadalmilag sztem teljesen idejet mult az egesz, ugyanis egy ilyen igazi sznob kereszteny fszsag volt az egesz, azonban mostanaban annyira kepmutato mar ez az egesz rendezveny, ahol mindenki beoltozik a kis konzervativ szep ruhajaba, mikozben meg kb minden masodik lany egy krva, a fiuknal meg minden masodik egy fcbkoy szvl hat igy nem tartom az egeszet relevansnak.

El kene kezdeni az ertelmetlen hagyomanyok apolasa helyett inkabb az oktatas fejleszteset, gyerekek segiteset es a tarsadalmat nem ketteosztani ahol csak a gazdagoke minden.

okt. 30. 18:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

I. Használj ékezeteket

II. Ha nem érdekel, ne menj el

nov. 2. 21:43
 12/16 A kérdező kommentje:

A kérdésekre válaszolva én csak annyit szeretnék hozzáfűzni a témához, hogy bár tudom h nem tettem ezt egyértelművé az eredeti kérdésben, de én sem a teljes betiltást tartanám megfelelőnek, hanem az egész rendezvény átalakítását. Azt hogy mondjuk a 10-es hol vélte felfedezni azt hogy tájékozatlanságból és személyes ellenszenvből áll ez az egész, azt nem tudom mivel pont az a lényeg hogy nem egy embernek van negatív véleménye a témáról, és ez nem tartalmaz semmiféle előítéletet, ez tapasztalat. A kereszténységgel kapcsolatban viszont tényleg fszság volt amit írtam, őszintén már én sem tudom hogy hogyan gondoltam h ez ide jöhet de mind1 is.

Az ékezetek meg nem tudom hogy miért olyan fontosak, mivel szerintem anélkül is kivehető az amit írtam, amikor telefonon írok akkor kicsit gyorsabb ékezet nélkül írni mivel nincs bekapcsolva autocorrect úgyh ennyi az egész.

nov. 2. 23:27
 13/16 anonim ***** válasza:
Én az ékezetek hiányát mindig személyes agytornaként élem meg. 🤣
nov. 2. 23:44
 14/16 anonim ***** válasza:
43%

1. Nem tenném kötelezővé. Mármint hivatalosan nem az, de tudjuk, hogy sok iskolában rohadt nagy nyomást helyeznek azokra, akik nemet mondanak, neadjisten ki is közösítik, megkülönböztetik. Na ez gáz és ha nem kellene ilyen retorzióktól tartani, szerintem sokkal többen mernének nemet mondani, olyanok, akiknek ez nem jó élmény.

2. A próbákra ne hajnalok hajnalán meg késő délután kelljen járni, mert ez szerintem egy végzős évben marha nagy “luxus”, ennyi időt elvenni a tanulástól, pihenéstől. Hanem legyen pl. a testnevelés keretein belül megoldva, úgyis heti 5 alkalom kötelező már ugye. Aki nem táncol, az addig sportol valami mást, amire kap jegyet.

nov. 8. 12:50
 15/16 anonim ***** válasza:

Az ékezetekről.

Igen, bármit meg lehet érteni.. Csakhogy az is egy hagyomány, hogy a magyar nyelv ilyen, szemben mondjuk az angol nyelvvel.

Ismét a szemlélettel van baj. Miért használjak ékezetet? Tartozom ennyive l az anyanyelvemnek. Tartozom ennyivel az olvasónak. tartozom ennyiv önmagamnak, akit igényes embernek szeretnék látni.

Ha viszont önmagadat igénytelennek tartod, el kell fogadnod bármilyen kritikát. Ha egyet közülük megalapozatlannak tartasz, arra kell gondolnod, mitől kéne az illetőnek téged illetően igényesnek lennie. Nem kell, ő is lehet igénytelen.

nov. 8. 15:04
 16/16 A kérdező kommentje:

Akkor lenne jogos ez a felhajtás ha egy hivatalos levélben írnék ékezet nélkül, vagy még azt mondom hogy bárhol ami kézzel írott szöveg, mert ott tényleg a hagyomány része és annak a része hogy "tartozol a nyelvednek", de online környezetben ezek a szabályok sosem voltak érvényesek...

Nem tudom hogy hogyan lehet valakinek az igényességét ez alapján meg ítélni, de ettől függetlenül elfogadom h ezt gondolod mert mindenkinek más az értékrendje.

nov. 10. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!