Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Más iskolákban is ennyire...

Más iskolákban is ennyire ellenzik, hogy a szülő kapcsolatot tartson a tanítókkal, be menjen az iskola épületébe?

Figyelt kérdés

A történet ott kezdődik, hogy szülőin kikötötte a tanár, hogy neki fontos a magán élete ezért nem adott semmilyen elérhetőséget, van egy közös messenger csoport, ahol értelem szerűen egyes témákat nem szeretnének megosztani a többi szülő előtt. A másik lehetőség a kréta, ahol szintén vagy válaszolnak vagy nem. Itt megjegyzem az osztályban a többi szülő is felháborodott szerintem jogosan mert volt akinek 1 hónapja nem válaszoltak krétán. Az iskolai telefon süket nem elérhető.

A mai napon igazgatói kikérővel nem engedték el a gyereket hamarabb az iskolából ami miatt elkéstünk egy nagyon fontos helyről, a tanár válasza, hogy elnézést de nem figyelt... Ez nekem nem vigasz.

Évi 2 szülőin amit tartanak nem sok dolgot lehet megoldani és év közben is adódhat olyan probléma ami esetleg azonnali megoldást igényel.

Nem tudom mennyire jogos kérés/felháborodás ez, vagy tényleg kizárhatnak ennyire az iskolai nevelésből? Nyilván megértem, hogy egyesek miatt muszáj némileg korlátozni ezeket, de ennyire?

Mi a megoldás erre?

okt. 2. 19:08
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
A szülök ahhoz voltak szokva, hogy a tanárokat zaklatták mindenféle hülyeségekkel. Nálunk az iskolában évente 2-szer volt szülői, azon túl csak egyeztetett időpontban mehetett be a szülő. A kapu zárva volt. A tanár a muunkaidején kívül nem köteles rendelkezésre állni. Ami fontos, arról értesül a szülő. A többi meg csak picsogás.
okt. 2. 19:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A tanároknak kell lennie fogadóórának (igény szerint heti 1 beszélgetést simán fent kéne nekik tartani erre). Ezt igazgatóval meg lehet beszélni, hogy ez a helyzet, oké a tanárnő nem akar elérhetőséget adni, de biztosítson 1 alkalmat, amikor el lehet érni munka alatt. Oda kell bemenni, ha valami van. Részben igaza van az elsőnek. Sajnos vannak szülők, akik este 6-8-kor írogatnak, hívogatnak, vagy óra alatt.. Azt viszont nem értem, hogy miért nem azt a gyakorlatot folytatja, hogy megadja a számát, és délután 2 és 4 közt kereshetnek xy napokon. És máskor nem venné fel.
okt. 2. 19:28
 3/5 A kérdező kommentje:
Amikor én voltam iskolás be mehettek a szülők, volt telefon esetleg munkahelyi telefon szám amin el lehetett érni, ugyanis adódhat olyan családi helyzet amikor muszáj elérni a tanítót. Nyilván nem azt mondom, hogy zaklatni kell, én legalábbis soha nem tettem és azt is megértem, hogy nekik is van este, hétvége, szünet, de a napi kapcsolattartás egy általános iskolában elengedhetetlennek kéne legyen. Fogadó óra szülőin kívül van évente 2 alkalommal ezen kívül csak rendkívüli esetben kérhető. Én amin lehet megjelenek mert ilyenkor adódik alkalom elmondani azokat a dolgokat amik a gyereket érintik. Heti fogadó óra nincs, már a havinak is nagyon örülnék, vagy egy e-mailnek amin 1-2 órán belül választ kapok persze azzal a pár szülővel együtt akik rajtam kívül részt vesznek ezeken az eseményeken.
okt. 2. 20:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Bemenni sehol sem lehet, ,max a waldikban, ezzel nincs gond. Nálatok a kommunikációképtelenség a probléma, ezzel én is meg lennék lőve. Nálunk aznap válaszolnak a tanárok a messenger vagy e-mail üzeneteimre.
okt. 3. 08:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm, teszek egy próbát, hátha hajlandóak ennyit engedni, miután már nem ez az első ilyen eset ami problémát okozott. Nekik sem lehet könnyű ennyi emberrel, de azért mégis.
okt. 3. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!