Milyen átlaggal lehet bekerülni egy közgazdasági szakközépbe? Pl: Szoboszlón.
Figyelj. :D ne parázz. :D
ez nem úgy működik ahogy sokan gondolják. :D már 2 éve volt, de megpróbálom összeszedni. :D
ez úgy működik, hogy 5 tantárgy jegy kell beírni a felvételi jegyekre ( matek 2 magyar, töri nyelv/ek) ezeknek a jegy értéke számit ( hú basszus ezen most el kell gondolkodnom:D az a lényeg, h az 5-ös ér (most vagy 50 vagy 10 pontot:S ezt te biztos tudod) és így megy le 4-es stb..) Na szóval.:D
Ugye a központi felvételi a matekot és a magyart egynek veszik (összesen 100 pont) a kutya nem fogja nézni, hogy a matekod, vagy a magyarod lett jobb.
Én is közgazra járok, 4.7 volt az átlagom, de nem tartom magam okosnak. (ezt ne úgy értsd, hogy ego, stb., de kemény munkám volt benne)
! És a másik, nem azt fogják felvenni, akinek jobb az átlaga, hanem akinek az összpontja több. Érted? (az összpont a jegyek értéke, és a központi felvételi eredménye) ebből az a tanulság, hogy arra az öt tantárgyra koncentrálj nagyon, h minimum azért a 4es meglegyen, illetve hogy a központid jó legyen (nekem 60 pontom lett és 130 jelentkezőből 17. lettem. ) ezt sem azért írom, h nagyzoljak, hanem mert az arányokat néz, hatvan pont nem tűnt soknak de volt aki összesen írt 11pontot ) na éreted.:D ha kérdésed van írj. :)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!