Miről szól tulajdonképpen a közgazdaság? Mennyire kell hozzá jó matekosnak lenni? Ha közgazdasági szakközépbe megyek, és nem vesznek fel utána fősulira, akkor van vmi OKJ-s bigyó, amivel érek valamit?
Szia,
Nekem se volt erősségem a matek, borzasztóan ment középsuliban. A közgázhoz nem igazán kell a matek, igaz, hogy vannak függvények, meg számolások de azért annyira nem a matekon múlik. Viszont nagyon tudni kell a definíciókat meg a függvényeket.. Ha konkrétan akarod tudni akkor a közgáz "a döntések és választások tudománya a korlátozott lehetőségek világában" :) Én is közgazdasági suliban végeztem, nálunk ilyen szakmákat lehet tanulni érettségi után ->
Középfokú: Statisztikai és gazdasági ügyintéző (1 éves képzés, nincs gyakorlat, minimum 50%-ot kell teljesíteni a kettesért), én ezt elvégeztem, kb. kitörölhetem vele a popómat. :)
Felsőfokú: (2 éves képzések + kötelező nyári gyakorlat 6 hét, minimum 60 % a kettesért)
- Kereskedelmi szakmenedzser
- Banki szakügyintéző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!