Hogy tudok át jelentkezni az Óbudai egyetemre ( Budapest KGK)?
Figyelt kérdés
Mennyi félév kell hozzá, hogy átvegyenek?
1 teljesitett felev és 30 kredit elég lehet?
szept. 15. 20:57
1/6 anonim válasza:
Az átvétel feltételei (más intézményből/):
legalább két lezárt aktív félév,
legalább 30 beszámítható/ekvivalens teljesített kredit más intézményből átjelentkező hallgató esetén,
érvényes (aktív/passzív) hallgatói jogviszony a kérelem beadásának időpontjában.
2/6 anonim válasza:
Még annyit tennék hozzá az #1 válaszához, hogy más intézményből való átvétel esetén akkor is költségtérítésesnek vesznek csak át, ha a jelenlegi egyetemeden államis voltál. Ezzel is számolj tehát, mielőtt beadod majd az átjelentkezési kérelmedet.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, eleve önköltségesen vagyok így az nem probléma. :)
szept. 16. 13:29
4/6 anonim válasza:
2 ez nem feltétlenül van így. Második évtől kezdve üresednek meg helyek, sokan kerülnek át önköltségesre vagy otthagyják, az ő helyükre tudnak menni. Pl mérnök, bölcsész képzések pótfelvételin is indulnak államin, nem tudják feltölteni ott sem, ott nem nagy cucc államira átkerülni. De megfelelő átlag esetén orvosinál sem. Akkor kerül át valaki fix önköltségesre, ha tavaszi félévet kezd máshol, őszinél simán átkerülhet államira. Csak el kell érni az előző évi évfolyamátlagot vagy meghaladni. Engem is átvettek tavaly szeptemberben SZTE gyógytornászról PTE gyógytornászra államiról államira, mert üresedett meg hely.
5/6 retep2000 válasza:
Én átjelentkeztem idén az óbudai üzemmérnök szakra. 3 év után elegem lett a BME-ből😅
Én azt a taktikát alkalmaztam, hogy nem átjelentkeztem, hanem simán felvi.hu-n felvételiztem. Felvettek, utána a BME-n passzíváltattam és így van 1 évem eldönteni, hogy maradok e a BME-n vagy jobb nekem az új helyen.
6/6 A kérdező kommentje:
Ez nem is rossz ötlet, köszönöm utolsó! :)
szept. 30. 10:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!