Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Különleges méltányossági...

Különleges méltányossági kérelemnél lehet ilyet csinálni?

Figyelt kérdés

Olyan problémám van, hogy nyár elején diagnosztizáltak egy régebb óta fennálló betegségem és emiatt nem mindig tudok bejárni az órákra. Egy félévet már buktam miatta mert annyira fájt mindenem, hogy nem tudtam mozogni sem. A TO-n azt mondták, hogy különleges méltányossági kérelemben lehet felmentést kérni a rektortól a kötelező óralátogatás alól. Viszont csak 500 karakterben írhatom le, hogy mi a probléma, de aki nem ismeri ezt a betegséget fogalma sincs róla, hogy mivel jár ez ezért kéne hosszabban megindokolnom.

Arra gondoltam, hogy csatolok még hozzá egy pdf fájlt amibe pontosabban leírom a dolgokat csak attól félek, hogy elutasítják amiatt mert hosszabban indokoltam. (Nem találtam információt arról, hogy lehet e ilyet)+holnap kéne leadnom, de a TO zárva van és nem tudom mástól megkérdezni.

(Tagozat váltás nem jöhet szóba, mert a dokim szerint a félév közepére kordában tudjuk majd tartani a fájdalmakat gyógyszerrel és utána folytatnám rendesen.)

szept. 5. 23:48
 1/6 anonim válasza:
65%

Különleges méltányossági kérelemnél valóban fontos, hogy a lehető legpontosabban és legátfogóbban írd le a problémádat, még ha a karakterkorlát miatt korlátozott is a hely. Ha csak 500 karakter áll rendelkezésedre, érdemes a legfontosabb és leglényegesebb információkat kiemelni, és lehetőség szerint a fájlt csatolni.

Általában az ilyen kérelmeknél megengedett, hogy a kérelemhez mellékleteket csatolj, amelyek részletesebben kifejtik a problémádat. A kérelem fő részében röviden, lényegretörően fogalmazz, és a mellékelt PDF fájlban részletezd a betegségedet, a kezelést, és azt, hogy miért nem tudsz bejárni az órákra. A PDF fájl segíthet alátámasztani a kérelmedet, és nyújthat további információt a döntéshozóknak.

Ha a TO zárva van, érdemes lehet e-mailben érdeklődni, vagy megpróbálni kapcsolatba lépni a kari ügyintézőkkel, akik esetleg tudnak segíteni, vagy elmondhatják, hogy milyen lehetőségeid vannak a kérelem benyújtásával kapcsolatban.

Remélem, sikerül jól megoldani a helyzetet, és hogy a kérésedet megfelelően kezelik majd.

szept. 6. 01:20
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Azon nem kerül semmi 500 karakterbe, hogy megemlítsd a betegséget és csatold az orvosi szakvéleményt róla.
szept. 6. 03:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Simán belefér 500 karakterbe, hogy fennálló betegség akadályoz, szakorvosi vélemény, lelet mehet mellékletbe.
szept. 6. 07:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az orvosi szakvéleményt mindenképpen csatold. Abba benne van minden.
szept. 6. 11:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszoló a ChatGPT troll.
szept. 6. 21:30
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszoló tegnap óta minden kérdés alá beírja a chatgpt-s hülyeséget. Akárhogy jelentem, nincsen hatása. Nem lehetne kitiltani?
szept. 6. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!