Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szakirányváltás mesterképzésen...

Szakirányváltás mesterképzésen? Szerintetek próbálkozzak ezzel?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Mesterképzésen sajnos nem arra a szakirányra kerültem be, amire szerettem volna, 1 ponttal csúsztam le. Az alapképzésemet ugyanezen az egyetemen végeztem, ahová mesterre is jöttem, és alapképzés alatt végig demonstrátorként, kvázi ingyen dolgoztam a szakirányért felelős tanszéknek, tanárok helyett felügyeltem vizsgákat, meg javítottam helyettük , illetve mindenféle adminisztrációs dolgot intéztem nekik. Ezen felül ugyanezen a tanszéken TDK-ztam is, ahol 3. helyezett lettem.

Bánt, hogy mindezek ellenére nem kerültem be a szakirányra, amire elvileg a felvételi tájékoztatóban azt írták (és az egyetem honlapján máig így szerepel), hogy 25 embert vesznek fel, viszont idén úgy tűnik csak 22-t vettek fel, mint kiderült a szaktársakkal beszélgetve. A Neptunon is az adott szakirány tárgyaira ennyien vannak feljelentkezve.

Az ismerőseim szerint nem kéne annyiban hagynom a dolgot, szerintük a fentebb leírt dolgokra hivatkozva írnom kéne valamilyen méltányossági kérelmet vagy beszélnem az intézetvezetővel, hátha megengedik, hogy a 3 szabad férőhely egyikére átvegyenek. Szerintetek van ennek értelme, érdemes próbálkoznom?

szept. 3. 21:54
 1/2 anonim ***** válasza:
89%
Kérvényt megpróbálhatsz leadni, de nem feltétlenül veszik figyelembe ennél, hogy mit csináltál alapszakon vagy milyen versenyen voltál, ha más szempontok szerint adták most a pontokat.
szept. 3. 22:32
 2/2 anonim ***** válasza:
86%

Nincs szabad férőhely. Feltehetően több embernek van egy ponttal kevesebb, mint a határ volt, annyi meg nem fér be.

Ez a három hely átkerült más szakra.

szept. 4. 06:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!