Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik iskolába kötelező még...

Melyik iskolába kötelező még a tornadressz?

Figyelt kérdés

A napokban láttam egyik ruházati üzletben hogy árulnak tornadresszeket az iskola kezdés miatt, és csodálkoztam rajta mert már 15-20 éve sem volt kötelező ebben tesizni amikor még én voltam sulis, sőt még a nővéreméknek sem volt már kötelező a 2000-es évek elején, igaz volt ahol még kellett de nem sok ilyen volt.

Kissé furcsa ez mert ezek szerint ha árulják akkor tuti kötelező valahol még hordani.

aug. 31. 13:39
 1/8 anonim válasza:
90%

Szertornászok, Balett mai napig kell.

Egyébként vannak olyan diákok akik a mai napig használják. Igaz sajnos egyre kevesebben.

Pedig ez a ruha direkt erre való, külföldön nem is probléma ez csak nálunk.

aug. 31. 14:07
 2/8 anonim ***** válasza:
54%

Nem is mondanám problémának hiszen mindenki úgy tesizik olyan ruhában amilyenben akar. Egy tornadressz nem a legkényelmesebb mert szorít lelapít és a fiúk nem tudják moderálni magukat. Mert az én előző osztályomban egy leggingst nem vehettünk fel mi lányok mert a fiúk rögtön kommentáltak sőt fotóztak! Ami nagyon nem oké. Mi lett volna egy dresszben ami teljesen ránksimul?

Balettnál és tornászoknál pedig nyilván kötelező, de a dresszeket inkább sportolóknak árulják

aug. 31. 14:39
 3/8 anonim ***** válasza:
36%

Tornadressz nem oké, simul, szorít, stb. fúúúj!

Ehhez képest a bikini ami aztán mindent is láttat az oké!

Nem értettem én ezt sosem. :D

aug. 31. 14:47
 4/8 anonim ***** válasza:
Amint írtam, az osztályomban a fiúk neandervölgyiek voltak, kevesebb abúzust kaptunk vastag melegítőben és oversized pulcsikban mint egy testre sinuló leggingsben ami majdnem tornadressz.
aug. 31. 14:58
 5/8 anonim válasza:
100%

Ha normális minőségű és méretü dresszt veszel az nem fog szorítani kedves 3-as, az meg hogy simul azzal mi a baj?? Ez a legjobb a tornához.

Én iskolában végig tornadresszben tesiztem, még akkor is amikor már nem volt kötelező, mert nekem ez volt a legjobb, most is csak ebben tesiznék de már rég nem vagyok iskolás. Amúgy meg erre találták ki a dresszt sportra.

aug. 31. 17:32
 6/8 SZTANN ***** válasza:
92%

A tornadressz - természetes anyagból, megfelelő méretben - a létező legjobb öltözet tornázáshoz. Olcsó, jól mosható, kényelmes. Nem véletlenül használják a profik 100 éve ... Nem véletlenül tették kötelezővé már a 60-as években, amikor pedig még elég nagy szegénység volt az országban. (Jókat röhögünk pl. az egykori leányneveldék szoknyanadrág+bőing egyencuccán. ).

Teljesen más kérdés az, hogy iskolában barom módra viselkednek egymással a fiúk-lányok, és a lányokat sértegetik. Ezt már abúzusnak kell tekinteni, ami kiirtandó, büntetendő.

Az is más kérdés, hogy serdülés kezdetén a lányok szégyenlősek lesznek, szívesen takargatják gyönyörű formáikat idétlen rongyokkal... (Jobb, mint aki félpucéron mindenét kiteszi.)

De semmi baj nincs abból sem, ha sortban és pólóban tornázunk, a legtöbb sima iskolai sporthoz alkalmas. (Csak ne ugyanaz legyen, amiben aztán egész nap a teremben büdösödünk ...) A nagy, lógó ruhadarabok viszont akadályozzák a mozgást, beakadnak, veszélyesek.

szept. 1. 07:59
 7/8 anonim válasza:
sehol. :) csak tánchoz kell. vagy tornához.
szept. 24. 14:25
 8/8 anonim ***** válasza:

5ös azt szerintem majd el tudom dönteni hogy nekem mi a legkényelmesebb. Neked a dressz a kényelmes oké ez teljesen rendben van. De oka van annak hogy nem viselik már. Nem mindenki tornász vagy táncos ezert felesleges megvenni az egyébként tök drága dresszt. Egy átlag balettdressz így 6000-ren felül van(balettos vagyok kellett már pár dresszt vennem az életemben)

Plusz engen igenis zavar ha egy dressz szorít és simul mert bekem az nem kényelmes egy bakettdressz pedig számomra túl sokat mutat amit nem szeretek ezért mindig viselek egy melegítőgatyát vagy valamit a dressz felé🤷‍♀️

szept. 24. 19:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!