Tárgyfelvételnél számít melyik kurzust veszem fel?
Figyelt kérdés
BGE egyetem, levelező. Már összeraktam az órarendemet, mire megláttam, hogy a kurzusok mellé oda van írva, hogy GM, PS, EE. Gondolom gazdálkodás és menedzsment, pénzügy számvitel, emberi erőforrások szakokra van bontva. Számít melyiket veszem fel? Miért van így jelölve?aug. 25. 14:27
1/1 anonim válasza:
Nekem személyes tapasztalatom ezzel nincs (nem olyan szakra jártam ahol ez előjött volna), de arra gyanakszok, hogy az elektronikus tanulmányi rendszer miatt van így. A saját szakodnak megfelelőt kell felvenni, mert akkor fogja tudni a rendszer azt neked jól elszámolni. Mert mondjuk a ráépülő tárgyaknál a program csak a GM tárgykódú kurzust fogadja el ha gazdálkodás menedzsment szakos hallgató vagy. Legalábbis én ezt feltételezem, a három szak meg azért van különbontva, hogy könnyebb legyen a tanárnak kezelni, főleg ha a három szaknál a követelmények nem pontosan egyformák. (Például előfordulhat, hogy két szak tanul együtt egy tárgyat, az egyiknek tartozik hozzá gyakorlat, a másiknak meg nem, de annak az egy szaknak a gyak teljesítése feltétele a félévi elméleti vizsgának.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!