Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tárgyfelvételnél számít...

Tárgyfelvételnél számít melyik kurzust veszem fel?

Figyelt kérdés
BGE egyetem, levelező. Már összeraktam az órarendemet, mire megláttam, hogy a kurzusok mellé oda van írva, hogy GM, PS, EE. Gondolom gazdálkodás és menedzsment, pénzügy számvitel, emberi erőforrások szakokra van bontva. Számít melyiket veszem fel? Miért van így jelölve?
aug. 25. 14:27
 1/1 anonim ***** válasza:
Nekem személyes tapasztalatom ezzel nincs (nem olyan szakra jártam ahol ez előjött volna), de arra gyanakszok, hogy az elektronikus tanulmányi rendszer miatt van így. A saját szakodnak megfelelőt kell felvenni, mert akkor fogja tudni a rendszer azt neked jól elszámolni. Mert mondjuk a ráépülő tárgyaknál a program csak a GM tárgykódú kurzust fogadja el ha gazdálkodás menedzsment szakos hallgató vagy. Legalábbis én ezt feltételezem, a három szak meg azért van különbontva, hogy könnyebb legyen a tanárnak kezelni, főleg ha a három szaknál a követelmények nem pontosan egyformák. (Például előfordulhat, hogy két szak tanul együtt egy tárgyat, az egyiknek tartozik hozzá gyakorlat, a másiknak meg nem, de annak az egy szaknak a gyak teljesítése feltétele a félévi elméleti vizsgának.)
aug. 25. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!