Most akkor hogy is megy az egyetemi beiratkozás?
Ugye a neptunban ki kell tölteni a beiratkozási kérelmet, azt ki kell nyomtatni és azzal kell menni beiratkozni. Eddig rendben. De nem kellene kiküldeniük egy "behívó levelet" is, amiben leírják a pontos időpontot és helyszínt, ahol meg kell jelenni?
A Neptun szerint a beiratkozási kérelem státusza még mindig "folyamatban" van.
Valamint nem is küldtek ki nekem semmilyen információt arról, hogy mikor kell beiratkoznom, mi a további teendőm.
Az Egyetem honlapján találtam egy olyan menüpontot, hogy "Időpontfoglalás beiratkozáshoz". Itt sikerült időpontot foglalnom augusztus 23-ra.
Azonban az Egyetem honlapján a tanév időbeosztása szerint a regisztrációs hét szeptember 09-től kezdődik.
Az lenne a kérdésem, hogy a beiratkozást a foglalt időpontban kell-e megtennem, vagy majd a regisztrációs héten kell?
Semmilyen információt nem olvastam arról, hogy az Egyetem honlapján kéne időpontot foglalni a beiratkozáshoz, azt magamtól találtam. Sajnos az Egyetemet nem tudtam elérni a kérdéseimmel kapcsolatban.
Kinek mi a tapasztalata, ilyenkor mi a pontos eljárás a beiratkozási időszakban? Gondolom minden Egyetemen egy kicsit másképp zajlik. Az Egyetem honlapján ennyit írnak róla:
"Beiratkozási eljárás: A felvettek behívó levelén megjelölt időpontban a hallgatók megjelennek az Oktatási és Képzési Igazgatóság megfelelő kari egységénél, és beiratkoznak az egyetemre."
Gondolom minden Egyetemen egy kicsit másképp zajlik
Pont ezért kellett volna leírni, hova mész.
Amikorra kaptál időpontot, akkorra kell menned.
A regisztrációs hét csak annyi, hogy akkor kell beállítanod az aktív státuszt a NEPTUN-on. Ha ezt nem teszed meg, automatikusan passzív lesz a féléved, tehát NAGYON FONTOS, hogy ezt ne felejtsd el (bár lehet, hogy nálatok első félévet egyébként sem lehet passziváltatni, de azért figyelj oda rá).
Nálunk (ELTE, Pázmány) a következőképp volt.
Augusztus végén volt a beiratkozás személyesen. A neptunban ezután az látszódott, hogy beiratkozott. Majd a regisztrációs időszakban neptunban ki kellett választani, hogy aktív vagy passzív-e a félév. Ezt nem csak beiratkozás után, hanem minden félévben meg kell tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!