Az agrár és az állatorvosi könnyűnek számít a többi egyetemhez mérve, nem?
Az igazi nehéz egyetemek a papi, jogi, ill. Az orvosi, esetleg a gyógyszerészeti, nem?
Nehéz még a színművészeti, rendészeti, tanári.
1. Magyarországon a bolognai rendszer bevezetése óta már nincs főiskola.
Alapképzés (BSc/Ba) - ez felel meg kb. a főiskolának - az azt követő mesterképzés (MSc), osztatlan képzés - ez az alap+mesterképzés (a Debreceni Egyetemen az Agrármérnöki képzés ilyen formában zajlik) - és doktori képzés van.
2. Az agrármérnöki képzés sem egy könnyű dolog - van ott kémia és biológia bőven.
3. Sokan azért mennek agrártudományi egyetemre, mert - teszem azt - a növénytermesztés nem csak abból áll, hogy "elvetem a magot, locsolgatom, aztán lesz belőle valami" - sokat számít a növény fajtája, a talaj, a tápanyagellátás, az öntözés, stb, stb.... Mindezek mögött komoly kutatómunka zajlik.
"Mezgé középsuli érettségije után mentem 3 év főiskolára"
Az régen volt, 2005 után fokozatosan vezették ki a főiskolai képzéseket:
Kaptam privát üzenetben:
"Miért nem írják át egyetemre, mikor megszünt a főiskola?"
Mert az még a régi képzés volt.
" Mit kéne tennem hogy egyetemek legyen?"
Jelenleg ez alapképzésnek (BSc) megfelelő szint lehet.
Erre lehetne mesterképzést (MSc) illetve szakirányú továbbképzést építeni - tőled függ, mi érdekel, a munkádban mire van szükség, az akkori főiskolai képzésedtől illetve a mesterképzést (MSc) illetve szakirányú továbbképzést biztosító egyetemtől függ, hogy hogyan tudják beszámítani a krediteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!