Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az agrár és az állatorvosi...

Kisdanibrian19830112 kérdése:

Az agrár és az állatorvosi könnyűnek számít a többi egyetemhez mérve, nem?

Figyelt kérdés

Az igazi nehéz egyetemek a papi, jogi, ill. Az orvosi, esetleg a gyógyszerészeti, nem?

Nehéz még a színművészeti, rendészeti, tanári.

#orvosi #egyetemek rangsora #agrár biológiai ágak #Társadalomtudományi egyetemek #Művészeti egyetemrk
aug. 21. 21:08
 1/7 A kérdező kommentje:
Sokan miért az agrárra mennek?! Nem értem egyetemből miért agrár?. Mi a különbség agrarnal a főiskola és egyetem között. Van néhány nevezetes szak ahol tényleg csak egyetemmel lehet labdába rúgni: Állatorvos, Orvos, Jogász, Rendőrtiszt, építőmérnök, Pap, Tanár.
aug. 21. 21:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
aug. 21. 21:26
 3/7 anonim ***** válasza:
89%
Az állatorvosi egyáltalán nem könnyű, a jogi, orvosi, gyógyszerészeti képzésekkel van egy szinten - sőt alkattól függően akár nehezebbnek is nevezhető.
aug. 21. 21:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

1. Magyarországon a bolognai rendszer bevezetése óta már nincs főiskola.

Alapképzés (BSc/Ba) - ez felel meg kb. a főiskolának - az azt követő mesterképzés (MSc), osztatlan képzés - ez az alap+mesterképzés (a Debreceni Egyetemen az Agrármérnöki képzés ilyen formában zajlik) - és doktori képzés van.

2. Az agrármérnöki képzés sem egy könnyű dolog - van ott kémia és biológia bőven.

3. Sokan azért mennek agrártudományi egyetemre, mert - teszem azt - a növénytermesztés nem csak abból áll, hogy "elvetem a magot, locsolgatom, aztán lesz belőle valami" - sokat számít a növény fajtája, a talaj, a tápanyagellátás, az öntözés, stb, stb.... Mindezek mögött komoly kutatómunka zajlik.

aug. 21. 21:51
 5/7 A kérdező kommentje:
Pedig én is sokat tanultam. Mezgé középsuli érettségije után mentem 3 év főiskolára. 7 évem ráment egy szakmára!?!
aug. 21. 22:15
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"Mezgé középsuli érettségije után mentem 3 év főiskolára"

Az régen volt, 2005 után fokozatosan vezették ki a főiskolai képzéseket:

[link]

Kaptam privát üzenetben:

"Miért nem írják át egyetemre, mikor megszünt a főiskola?"

Mert az még a régi képzés volt.

" Mit kéne tennem hogy egyetemek legyen?"

Jelenleg ez alapképzésnek (BSc) megfelelő szint lehet.

Erre lehetne mesterképzést (MSc) illetve szakirányú továbbképzést építeni - tőled függ, mi érdekel, a munkádban mire van szükség, az akkori főiskolai képzésedtől illetve a mesterképzést (MSc) illetve szakirányú továbbképzést biztosító egyetemtől függ, hogy hogyan tudják beszámítani a krediteket.

aug. 21. 22:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem.
aug. 22. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!