Mit kezdjek magammal az iskolában? Nem találom az utam. Merre lehetne menni?
Jövőre 10.-es leszek egy elitnek számító gimiben, viszont annyira nem érzem magam otthon. Az intelligenciámmal nem hinném hogy baj lenne, igaz az átlagnál kevesebb ponttal jutottam be ide, viszont nem tudom hogy milyen irányba menjek. A tanulást tavaly nem vittem túlzásba, vagyis igazából sose tanultam akár csak a többiek sem, nem volt egy nehéz év, viszont infóból pl 3-as lettem évvégén. Ez betudható annak hogy nem figyeltem órán, viszont amikor a matek Tz-re egy hét tanulás után 2-est kapok akkor elgondolkozok hogy mivan velem. Azt kell még tudni hogy humán tagozatra járok. Ez azért van, mert szeretem a történelemet, de a magyar irodalom-nyelvtan része baromi unalmas nekem, nem szeretem. Sajnos egyedül a nyelvekben vagyok kiemelkedő, nagyon jó érzékem van hozzá, főleg az angolhoz és olaszhoz. A reál tantárgyakhoz a hozzáállásom olyan hogy a matek fizika eléggé érdekel, viszont valamiért úgy gondolom hogy hülye vagyok hozzá. Vagyis, a humán kisebb erőfeszítéssel megy de nem érdekel ( kivéve a nyelvek és a töri), a reál meg érdekelne de NEM BIZTOS hogy menne. A földrajzot imádom de azt se tartom valami hasznosnak, akárcsak a törit sem. Szóval az lenne a kérdésem hogy milyen irányba lehetne elmenni így?
Maradjak az előre meghatározott, és minden társam által követett “humán” úton, vagy inkább gyúrjak rá a matekra? Attól félek hogy a humánnal nem sok karrier lehetőségem lesz.
"amikor a matek Tz-re egy hét tanulás után 2-est kapok akkor elgondolkozok hogy mivan velem"
És mire jössz rá?
"a nyelvekben vagyok kiemelkedő, nagyon jó érzékem van hozzá, főleg az angolhoz és olaszhoz"
Mert ezeken kívül még milyen nyelvet tanulsz?
"a reál meg érdekelne de NEM BIZTOS hogy menne"
Hát akkor kezdd el csinálni, és majd kiderül, hogy megy-e.
Gyúrjál rá a matekra és mellette tanuld a nyelveket továbbra is!
Tanulj sokkal többet, mint tavaly. Ez a dolga egy gimnazistának.
Nyelvek irányába menj és mellette erőltesd a reál tárgyakat is, hátha jobbak lesznek az eredményeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!