Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyi nehéz az ELTE-GTK-on a...

Mennyi nehéz az ELTE-GTK-on a matek az első két félévben?

Figyelt kérdés

Ez egy tipikus szórótárgy lenne? Vagy csak kb. a gimis anyag kiegészítése? Teljesíthető?

Én középszinten tanultam a matekot, a gimissel nem is volt nagyon gondom, viszont közel sem vagyok matekzseni, de még csak "tehetséges matekos" sem. A rendesen levezetett dolgokat könnyen megértem, aztán ezeket alkalmazni is gond nélkül tudom, viszont a bonyolultabb példáknál magamtól nem nagyon tudok megoldásokat kitalálni, rájönni a módjára. (Mondjuk eddig nem is fektettem nagyon plusz energiákat a tanulásába.)

Ilyen képességekkel teljesíthető egy komolyabb gazdasági alapszak? Milyen ott a matek? A leadott/megadott tananyagot kérik vissza vagy sok benne a "gyere rá magadtól"-féle, inkább logikai jellegű, bonyolult számonkérés?

(Pl. édesanyám középiskolában nagyon rossz volt matekból, kemény 2 ponttal ment át a közép matek érettségin, aztán később - szakképzések meg már valamilyen diploma után - valamiért elkezdett egy pénzügy-számvitel szakot az egyetemen, és csodával határos módon teljesen "átkattant" neki az egész matek, könnyen hozható volt számára, ő írta végül magasan a legjobb záróvizsgát belőle, meg még asszem szigorlatozott is később, de ezt már nem tudom biztosan. Nálam azért ennyire nem lenne rossz a kiindulóhelyzet, de azért tartok a dologtól, hogy mi van, ha én nem leszek ilyen szerencsés.)

aug. 19. 12:39
 1/4 A kérdező kommentje:
*Mennyire, elírtam, bocsi!!!
aug. 19. 12:44
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi az az ELTE-GTK. Gondolom gazdaság. Én az IK-n vagyok. Matek 1 laza, matek 2 készüléssel hozható. Most lesz matek3.

Matek 1 deriválás, határertek szamitas, szelsoertek, vegen integralas stb. En 3-as voltam matekból kozepsuliban es siman hoztam.

aug. 19. 13:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Félni nem kell, legfeljebb többször megpróbálod. Készülni kell rendszeresen, akkor "nagy gond" nem érhet.
aug. 19. 13:59
 4/4 anonim válasza:

Nem olyan nehéz. Első félévben 2x2-es mátrixokat kell összeadogatni, szorozni. Van még egy kis középiskolai valszám + várható érték, szórás. Meg egy kis algebra: egyenletek, egyenletrendszerek, kiemelés, szorzattá alakítás.

Második felév alap deriválás, parciális deriválás, integrálás + valszám

ZH-kon és a vizsgákon csak a végeredmény számít, és nincs sok idő, ezért érdemes sokat gyakorolni.

szept. 2. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!