Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » NKE- Bűnügyi (bűnüldözési)...

NKE- Bűnügyi (bűnüldözési) alapszaka mellett mennyire lehetséges dolgozni, mennyire megerőltető a szak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Arra gondoltam jövőre szeretnék jelentkezni erre az egyetemre és erre a szakra, de mivel teljesen új nekem még ez a szakterület, nagyon örülnék ha valaki kicsit részletesebben ki tudná nekem fejteni, milyen ez a suli. Kezdve a felvételi folyamatával. :D

A felvin már utána néztem milyen tantárgyakat fogadnak el, de mivel én még a régebbi érettségi rendszerben végeztem, ezért pl. az intézményi pontok számítása most nekem nem olyan egyértelmű. Úgy olvastam ezen a szakon a szerezhető max. intézményi pont az 100.

A b2 nyelvvizsgáért 30 pont, egy db emelt érettségiért 30, egy c1 nyelvvizsgáért pedig 60 pont jár.

Esetemben van egy b2 nyelvvizsgám, és egy emelt biosz érettségim, amiket az intézményi pontba be lehet számítani. Mivel ez a kettő összesen csak 60 pont, szükséges lenne még letennem egy c1 nyelvvizsgát, vagy emelt angol érettségit. Szeretném kimaxolni valahogy az intézményi 100 pontot, de én ezt csak emelt érettségikkel és nyelvvizsgával tudnám elérni, mivel semmilyen sport eredményem nincs, nem vagyok hátrányos helyzetű sem. Egyedül még a BM önkéntes szolgálat teljesítéséért tudnék még pontot szerezni, de arról őszintén fogalmam sincs mi az. Ha ezt valaki elmondaná mi, azt is megköszönném.

Az a kérdésem, hogy ha van egy b2, meg c1 nyelvvizsgám is, akkor mindkettőért megkapom a pontot, vagy csak a c1-ért ami 60 pont? Tehát ha össze szeretném szedni a 100 pontot, akkor működhet az, hogy csinálok még egy emelt angol érettségit (30 p), egy c1 nyelvvizsgát (60 p) a b2 nyelvvizsgám (30 p) és emelt bioszom mellé (30 p) ? Vagy esetleg csak egy c1 nyelvvizsgát mert az többet ér egy emelt angolnál és akkor a 100 pontom tuti meglesz. Szerintetek ezt így bele számítanák?

Azt is tudom, hogy külön van fizikai, és pszichológiai felmérés is a felvételin. Ezekre hogy, és mennyire keményen érdemes felkészülni? Miből állnak ezek a vizsgák? Ez most nekem elég nagy dilemma, hálás lennék ha valaki ennek a menetét elmagyarázná. :)

A másik dolog amire nagyon kíváncsi vagyok, az maga a sulival kapcsolatos. Mivel egyetem mellett nekem már dolgoznom kellene, felmerül bennem a kérdés, hogy mennyire megerőltető ez a szak önmagában, és munka mellett? Mennyire van az embernek szabadideje, vagy arra tényleg, hogy dolgozzon. Milyenek a tanárok? Mennyire veszik komolyan az előadásokra a bejárást? Milyenek a tárgyak, mennyire gyakorlatias a képzés? Sok a seggelős, magolós tárgy? Milyenek a gyakorlati órák? Mely tárgyak a legnehezebbek, amiken esetleg előszeretettel buktatnak, vagy szeretik kiszórni a diákokat? Mennyit kell tanulni úgy általánosságban?

Tulajdonképpen minden infó érdekelne amit csak el lehet mondani az egész szakról, képzésről. Tényleg bármi ami eszetekbe jut, nagyon hálás lennék ha esetleg személyes tapasztalatokat is megosztanátok, vagy bármit amit tudtok a szakról. Nagyon szépen köszönöm! ;)

aug. 17. 21:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mivel én is még csak érdeklődöm a szak iránt, így csak az intézményi pontos kérdésedre tudok biztosan válaszolni.

Egy nyelvből csak 1× adhatnak neked plusz pontot. Tehát hiába van neked egy emelt érettségid és nyelvvizsgád ugyanabból a nyelvből, nem számolják mindkettőre a pontot.

aug. 18. 17:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi a választ :)
aug. 18. 19:30
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
NKE-RTK mellett szerintem nem fogsz tudni dolgozni, mivel első évben pl. még a kollégiumi benntlakás is kötelező. Nagyon szigorúan veszik.
aug. 18. 20:45
 4/4 anonim ***** válasza:
aug. 18. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!